Внесена е жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението

...
Внесена е жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението
Коментари Харесай

Никола Минчев: Внесена е жалба във ВАС срещу решението на ЦИК да се гласува само с хартия

Внесена е тъжба във Върховния административен съд (ВАС) против решението на Централната изборна комисия (ЦИК) да се гласоподава единствено с хартиена бюлетина. Това заяви националният представител.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 398
Върховният административен съд има три дни да се произнесе. С оглед значимостта на случая оптимално скорошното изговаряне е в публичен интерес, счита Минчев.

Общинските изборни комисии и органите на Министерство на вътрешните работи да не бързат с връщането на машините за гласоподаване в София и да изчакат развиването на проблема в днешния ден, сподели Минчев и добави, че ЦИК има основанието да преразгледа решението си.

Докладът на ДАНС е в Народното събрание, само че не е с гриф секретно, съобщи депутатът и прикани да бъде публикуван. Докладът на ДАНС е до ръководителя на Народното събрание и той може да вземе това решение.

По думите му след последните промени в Изборния кодекс машинното гласоподаване е признато, само че на процедура вотът е още веднъж книжен, тъй като машината единствено отпечатва бюлетината.

не се ангажира да каже дали може да се стигне до касирането на изборите, в случай че Върховен административен съд разгласи решението на ЦИК за незаконосъобразно.

Според националният представител Васил Пандов може да има съображение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР