Внесен е проект за създаване на временна комисия, която да

...
Внесен е проект за създаване на временна комисия, която да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Временна комисия да обсъди промени в конституцията

„ Внесен е план за основаване на краткотрайна комисия, която да разиска вероятните промени в конституцията, свързани с върховенството на правото и други тематики, свързани с този предмет. В тази комисия на паритетни начала всички партии в Народното събрание ще могат да излъчат представители и да можем да проведем един необятен спор по визиите на обособените политически обединения, какви промени в конституцията биха подкрепили, с цел да създадем крачка напред “, сподели водачът на Демократична България в оставка Христо Иванов.

Чрез измененията ще се понижи зависимостта на съдиите от основния прокурор.
Христо Иванов: Няма да се поддаваме на съветските провокации
Не би трябвало да се поддаваме на съветските провокации. Това сподели съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов по пово...
Прочети повече
„ Много значимо е това да стане в този момент преди избора на нов Висш съдебен съвет. Имаме поредност дългогодишни рекомендации от Венецианската комисия, които ни приканват да осигурим в съдийската гилдия да има огромно болшинство членове определени от съдии, до момента в който в прокурорската гилдия може да създадем по този начин, че да има огромно болшинство, които не са част от прокуратурата и не са в кариерна взаимозависимост от основния прокурор “, сподели Иванов.

Дебатът ще включи даже партии, които не са част от парламентарното болшинство, с цел да има необятна досегаемост.

„ Този спор ще се случи обществено и транспарантно, с цел да видят всички, кой, къде стои. Надявам се, че публичното мнение ще повлияе на политическите партии, с цел да подходят отговорно. Ние ще потърсим контакт с всички политически сили, в това число тези, които са отвън парламентарното болшинство, с цел да ги срещнем с тази идея “, сподели съпредседателят на " Демократична България ".

„ Главният прокурор доста обича да приказва за независимостта на правосъдната власт, пробвайки действително да се прикрие зад нормата на самостоятелност ", сподели още той, като загатна, че Цацаров има виновност за положението на правосъдната система.
Христо Иванов: Иван Гешев си затваря очите за Пеевски, какво повече ни би трябвало
Иван Гешев си затваря очите за Пеевски, какво повече ни би трябвало, с цел да желаяме оставката му, сподели по бТВ водачът на " Да, България " и де...
Прочети повече
" Цацаров се е отдал на журналистика и изборна памет. Той стана лицето на един дълъг интервал на безвремие, когато прокуратурата не се реформира ", съобщи той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР