Внесен е обвинителен акт срещу бивш столичен общински съветник, нарушил

...
Внесен е обвинителен акт срещу бивш столичен общински съветник, нарушил
Коментари Харесай

Владимир Каролев отива на съд за неспазване на мерките

 Внесен е обвинителен акт против някогашен столичен общински консултант, нарушил правила и мерки, издадени срещу разпространението на заразителна болест и подбудителство на обществото към осъществяване на закононарушение, оповестиха от прокуратурата.

Владимир Каролев ще дава отговор за това, че на 22.03.2020 година подхванал пътешестване от София към Разлог, по време на пандемия и изключително състояние, свързани със смъртни случаи, излиза наяве от известието на прокуратурата. Пътуването не било наложително -съгласно заповед на министъра на опазването на здравето по това време през КПП-тата се пропущат хора само в случаи на необходимост на пътуването, наложено от полагане на труд в обитаемото място, здравословни аргументи на пътуващия или негови близки, завръщане на сегашния или непрекъснат адрес.

Едновременно с това Каролев явно подбуждал обществото към осъществяване на закононарушение, като разгласил в страница в обществена мрежа информация за това по какъв начин избрал от къде да напусне София, метода на прекосяване през контролно-пропусквателен пункт и демонстративно изразил пренебрежителното си отношение към въведените противоепидемични мерки. На 23.03.2020г. в обява в обществена мрежа Каролев описателно показал разходките сред Разлог и Банско и указал по какъв метод другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните мерки, посочени в заповеди на министъра на опазването на здравето, написа още в известието на прокуратурата.

По случая било формирано досъдебно произвеждане, като по отношение на Каролев е взета мярка за неотклонение парична гаранция "  в размер на 50 000 лв.. Предстои делото против обвинения да продължи в съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР