Внесъл съм жалба в Административен съд – Смолян, срещу решението

...
Внесъл съм жалба в Административен съд – Смолян, срещу решението
Коментари Харесай

Кметът на Златоград обжалва в съда приетия общински бюджет

Внесъл съм тъжба в Административен съд – Смолян, против решението на Общинския съвет (ОбС), с което бе гласуван бюджетът на Община Златоград, каза кметът Мирослав Янчев, представен от Българска телеграфна агенция. 

„ Обжалвам не с цел да покажа, че кметът не се съгласява с предложенията на болшинството съветници, а по-скоро поради това, че като икономист не се помирявам с по този начин признатия бюджет “, добави Янче, като посочи, че е опитал в детайли в жалбата си претекстовете.

„ 17-а година се пробвам да работя в направление на един финансов стабилитет на Общината, с покриване на разноски, решение на проблеми с заплащане на остарели отговорности, които наследих. Община Златоград не влиза в нито един от индикаторите на Министерството на финансите, с което демонстрираме, че имаме положително финансово ръководство “, уточни още Мирослав Янчев. По думи му признатият от Общинския съвет бюджет лимитира съществено пълномощията му. Той даде за образец, че с цел да разпореди една машиносмяна на компания да почисти речно корито, канавки или да направи заравняване на улица, изнесена от дъжд, би трябвало да има решение на Общински съвет. 

„ Но това не е казусът на жаленето в съда. Проблемът е, че болшинството в Общински съвет направи промени в плана за бюджет, които първо не бяха обществено оповестени, и второ – не бяха разисквани под никаква форма с нашите съграждани, а импортирани три часа преди самото съвещание на Общинския съвет “, сподели още кметът на Златоград. 

Делото към момента не е планувано за разглеждане в Административния съд в Смолян, показаха от правосъдната инстанция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР