Внедреният от Алианц Банк продукт съкращава с 80% срока за

...
Внедреният от Алианц Банк продукт съкращава с 80% срока за
Коментари Харесай

Алианц Банк дигитализира процесите в бизнес кредитирането


Внедреният от Алианц Банк артикул редуцира с 80% периода за разпределяне на заем
(снимка: CC0 Public Domain)

Алианц Банк България започва план за внедряване на изцяло софтуерно решение за заявяване на заеми и ръководство на кредитния риск за дребни и междинни предприятия.

Интеграцията на модула CreditQuest е част от дълготрайната тактика за цифровизация на банката и усъвършенстване на процесите по разпределяне на бизнес заеми. Проектът се осъществя в партньорство с софтуерната компания Софтуер Груп.
още по тематиката
CreditQuest е централизирана система, която се състои от четири базови модула – Кредитен управител, Финансов анализатор, Рейтинг управител и Портфолио управител – и обгръща целия развой от настояването за заем до неговото асимилиране и следващо ръководство.

Вече одобрен на международния пазар, продуктът CreditQuest се имплементира за първи път в България, уточни Калин Радев, основен изпълнителен шеф на Софтуер Груп. Внедряването на системата води до 80% по-кратки периоди за разпределяне за заем, 70% по-висока работливост посредством стандартизирани и автоматизирани работни процеси, централизирани данни и 360° видимост на портфолиото.

„ Банките, които употребяват софтуерното решение, могат доста да усилят своето кредитно портфолио и да понижат оперативните си разноски с до 50% ”, добави Радев.

Внедряването на новаторски софтуерни решения е част от в отговор на динамичността на пазара и потребностите на бизнеса, обявиха от финансовата институция.

Банката се концентрира както върху „ успеваемостта, качеството и скоростта на вътрешните процеси, по този начин и върху създаване на ИТ платформи, които клиентите могат да употребяват отдалечено ”, разясни Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на Алианц Банк България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР