Внасянето на различните публичните задължения, установявани от Националната агенция за

...
Внасянето на различните публичните задължения, установявани от Националната агенция за
Коментари Харесай

Плащаме по нов ред здравни и пенсионни осигуровки в НАП

Внасянето на другите обществените отговорности, установявани от Националната организация за приходите, до започване на насилственото им събиране, се реализира по четири типа банкови сметки на организацията, обслужвани от Българската национална банка.

Това планува Проект на Заповед за реда и метода за заявяване на типа на отговорностите, които длъжникът погасява, качена за публично разискване.

До края на месец септември 2023 година заплащанията за погасяване на обществени вземания постъпваха по обособени банкови сметки за всеки тип доход – за налози и други доходи към централния бюджет, за държавно публично обезпечаване, за здравно обезпечаване, за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване и за наложително събиране, които се обслужваха от разнообразни банки и се администрираха от всяка териториална дирекция (ТД) или офис на Национална агенция за приходите.

Нови мостри на заявления за прилагане на данъчните облекчения за деца

Банковите сметки на Национална агенция за приходите за администриране на доходи бяха повече от 160.
 
От 01.10.2023 година банковото обслужване на сметките за доходи на Национална агенция за приходите бяха поети от Българска национална банка (БНБ), като за всеки тип доход е открита единствено една банкова сметка.
 istock istock
Правото на длъжника да съобщи кой тип обществено обвързване желае да погаси се упражнява посредством осъществяване на безкасово заплащане по плануванаъа за съответния тип обвързване банкова сметка.

Когато сумата се внася с карта посредством ПОС терминал в офис на Национална агенция за приходите или посредством електронна услуга на организацията през виртуално терминално устройство, клиентът избира кои отговорности да заплати посредством заявяване на типа в заявление по пример, написа в заповедта.
 
За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаВижте новите сметки за преводи към Национална агенция за приходите сметки длъжници Национална агенция за приходите .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име* Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР