“Внасяме законите за реформа в службите за сигурност, съобщи във

...
“Внасяме законите за реформа в службите за сигурност, съобщи във
Коментари Харесай

Кирил Петков: Внасяме законите за реформа в службите за сигурност

“Внасяме законите за промяна в службите за сигурност, заяви във фейсбук съпредседателят на ПП-ДБ, Кирил Петков.

Той разгласи, че е провел редица срещи в австрийския парламент и разговарял с депутати от ръководещите и опозиционните партии за Шенген.

Внасяме законите за промяна

„ Най-важното за Шенген е тематиката сигурност. Сигурност на границите, осведомителна сигурност, сигурност на цялото шенгенско пространство. Правителството на акад. Денков ще направи всичко допустимо, с цел да обезпечи сигурността, която е нужна за шенгенското пространство. И да потвърди на нашите сътрудници, че това е допустимо ”, разяснява Петков.

Той изяснява, че още в понеделник от ПП-ДБ ще внесат законите за промяна в службите за сигурност. „ Ако господин Борисов не желае да прави тези промени, дано съобщи за какво. Ако желае, дано не бавим нито ден повече, тъй като отговорността пред всички нас е голяма ”, акцентира Петков.

 

Както Safenews писа,ДАНС излезе с позиция по отношение на изявлението на съпредседателят на “Продължаваме Промяната Кирил Петков, че незадоволително дейни са българските служби в битката с съветския шпионаж.

“Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти ”, пишат от ДАНС в позицията си. Антикорупционният закон е значим по няколко аргументи. Основната причина да бъдем признати в Шенген ще бъде избрана от него, съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на Продължаваме промяната Кирил Петков.

Той беше питан упорито от присъстващите публицисти за оставката на военачалник Атанас Атанасов, само че Петков отклони тематиката, като пожела да разяснява закона.

Все отново той уточни, че промяната в службите би трябвало да продължи, макар че “не е почнала ”.

“От тази позиция ние ще продължим да работим. Днешната задача е промяната в КПКОНПИ, идната вяра е работата по службите ”, сподели още Петков.

В последна сметка той отхвърли да разяснява отдръпването на ген. Атанас Атанасов, съпредседателят на Демократична България, от комисията за надзор над спецслужбите.

Още вести четет в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР