Внасяме в Народното събрание искане за компенсация на 100% от

...
Внасяме в Народното събрание искане за компенсация на 100% от
Коментари Харесай

Делян Добрев: ГЕРБ внася искане за 100% компенсиране на сметките за ток на обществените организации

" Внасяме в Народното събрание искане за отплата на 100% от нарастването на сметките за ток на всички тези публични организации, които не могат да усилят цените и извършват социална услуга ". Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на брифинг пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

„ Това, което през днешния ден ще създадем ще внесем искане с нужния брой народни представители за изключително съвещание на енергийната комисия още при започване на идната седмица. И ще настояваме нашият план на решение да се прегледа още в сряда като първа точка в пленарното съвещание. Правителството още преди месеци компенсира със 100% от разликата ЕРП-та. Сега желаеме по същия метод със 100% от разликата да се компенсират всички пътни, джамии, детски градини, обществени домове, общини, ВиК сдружения, лечебни заведения, транспортен бранш. “

Деница Сачева добави, че в случай че няма в незабавен порядък помощ от страната, с цел да могат обществените служби да покрият своите разноски за ел. сила и сметки за газ, ние ще забележим в границите на околните дни затваряне на домове и обществени услуги.

Според Даниел Вълчев редно сред 2,5-3 пъти за другите институции е нарастването на разноските за ел. сила. „ Особено трагично е ситуацията там, където отоплението е на ел. сила и надлежно сметките са скочили в номинално изражение. Предупредихме държавното управление, министърът на финансите, вицепремиерът, министърът на енергетиката, че няма буфер в бюджетите на бюджетните организации, че няма буфер в добавената стойност на предприятията, който да може да посрещне подобен потрес, такова нарастване “.

Бившият министър на превоза Росен Желязков добави, че превозът е услуга от общ стопански интерес, а това значи, че би трябвало да се субсидира от страната. „ Тази дотация е, с цел да може да се дава качествена услуга, която да може да покрие разноските, които изключително в обстановката на пандемия, понижиха с 50%. “

" Повече от месец не стопираме да повтаряме, че най-зле е ситуацията в здравните заведения. Увеличаването на цената на тока в общинските лечебни заведения води до увеличение на разноските неведнъж. Те не получават отникъде държавна помощ. Или би трябвало да спрат да заплащат заплатите на здравните служащи или да спрат да купуват консумативи за лекуване. И двете биха били безотговорни ". Това сподели пред публицисти на брифинг депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен здравен министърКостадин Ангелов.

По думите му страната се неглижира от Кирил Петков и предстоят банкрути.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР