Внасяме няколко сигнала в прокуратурата. Първият е за пясъка на

...
Внасяме няколко сигнала в прокуратурата. Първият е за пясъка на
Коментари Харесай

Блъсканият Ивайло Мирчев: Внасяме сигнали в прокуратурата след сблъсъка ни с гардове на Доган

”Внасяме няколко сигнала в прокуратурата. Първият е за пясъка на брега пред сараите на Доган, който се оказва, че е липсващ, а на негово място се появява трошляк ”. Това сподели пред БНР деятелят на ”Да, България ” Ивайло Мирчев по отношение на вчерашната акция, при която представители на партията пробваха да слязат на морския бряг до някогашното яхтено пристанище в местността Отманли.
Територията от години е недостъпна, защото на нея се намира огромният почивен комплекс, свързван с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Мирчев посочи, че са създали инспекция дали плажът не е предан на концесия и беше безапелационен, че той е обществена държавна благосъстоятелност.

Според Мирчев фактът, че пясъкът е сменен с трошляк би могъл да се изясни с това, че когато брегът е с пясък, той е обществена държавна благосъстоятелност и би трябвало да се отдаде на концесия. " Когато се отдаде на концесия, най-малко 50% от него би трябвало да бъде обособен за свободен достъп. Тъй като господин Доган не е желал да има подобен свободен достъп, пясъкът е отстранен и на негово място е поръсен трошляк. Има фотоси на туристи от 2016-а година, когато този плаж е бил страховит и баснословен български плаж, който през днешния ден е трансфорат в сараите на Ахмед Доган ", уточни той.

Вторият сигнал до прокуратурата е за обругаване на българското знаме от един от гардовете на така наречен сараи. " Нашата информация, доказана от няколко източника, в това число и от близки среди до Националната работа за защита, е, че въпросният персонален гард на Доган - Калин Гаджев, е и сега деен чиновник на НСО. Този човек взе забитото от нас българското знаме, сгъна го и го хвърли в канавката. Това е безусловно закононарушение и ние ще сезираме прокуратурата ", безапелационен е той.

От " Демократична България " ще подадат сигнал и за разпра против водача на " Да, България " Христо Иванов, общинския консултант от Бургас Димитър Найденов и Ивайло Мирчев.

" Следваща тъжба е за премахването на преграда на общинския път към сараите на Доган ", разгласи още деятелят на " Да, България " и добави, че ще подадат сигнал до прокуратурата и поради това, че гардовете на НСО не са се легитимирали, както са задължени по Закона за НСО. Мирчев посочи, че даже и да са частни охранители - отново са длъжни да се легитимират.

Той уточни, че единствената политическа мощ в България, която приказва против Доган, Движение за права и свободи и Делян Пеевски, е " Демократична България ". " Нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия, нито Мая Манолова, нито Слави Трифонов, нито Цветан Цветанов са споделили даже една дума против тях, а всички знаем, че това е огромният израстък на българската народна власт - Ахмед Доган и Делян Пеевски ", акцентира Мирчев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР