Внасям искане до главния секретар на Министерския съвет да представи

...
Внасям искане до главния секретар на Министерския съвет да представи
Коментари Харесай

Сидеров избухна срещу Валери Симеонов: Не съм го пратил във властта, за да убива туризма

Внасям искане до основния секретар на Министерския съвет да показа информация кой и по каква процедура е разрешил инспекциите по Черноморието, взела участие ли е полиция в тях и за какво. Това съобщи водачът на " Атака " и ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров.

Това е успокояване, не е война, тъй като вицепремиерът Валери Симеонов вкара закони, които убиват българския туристически бизнес. Не съм пратил Симеонов във властта, с цел да убива туризма, а да подвига приходите и пенсиите – не да " утрепва " компании и стотици и стотици бизнесмени , сподели Сидеров пред Нова телевизия. Ако той не може да се оправи с това (бел. ред. – повдигането на доходите), да признае и ще търсим различен човек , добави водачът на " Атака ".

Сидеров разгласи и, че шефът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов излъгал, че нямало служители на реда със Симеонов, който върви на инспекции и трябвало да си подаде оставката, като не пропусна да каже, че полицейският шеф бил човек на Румяна Бъчварова, която унищожила Министерство на вътрешните работи. Доста хора са впрегнати да притискат българския бизнес, непознатият не се закача, добави водачът на " Атака ", минавайки на обичаната си тематика за концесиите, които били над 560. Този петък, 27 юли, идва въпросът ми за златните концесии към господин Симеонов в парламентарния надзор – да покаже договорите и анексите към тях за златните концесии. Ако бях министър председател, щях да скапва тези концесии , сподели Сидеров, а Виктор Николаев му подсети, че не е министър председател, само че пък има " единствено " двама вицепремиери в държавното управление .

Не знам кой е редови войник Киро и ние не сме го спасявали, само че доста добре си припомням интервенцията по спасяването на редови войник Цеко , когато вицепремиерът Симеонов изнуди държавното управление за концесията в Банско в навечерието на Нова година, продължи Сидеров, съгласно който казусът с Национален парк " Пирин " е образец за лобизъм, а друг с така наречен " корекция Домусчиев " в Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

Лидерът на " Атака " уточни и, че С имеонов си е разрешил да свърже " премиера Бойко Борисов " с Кирил Домусчиев. Ако не получим извинения дружно с сътрудника Николай Александров (бел. ред. – индивидът, внесъл текста в Закона за приватизация и следприватизационен надзор, с който се понижи на 5 години периода, в който приватизатор би трябвало да съблюдава съответен ангажимент по приватизационен договор), ще заведем правосъдни каузи за засегнатост и ще окуражим премиера Борисов и Данаил Кирилов (бел. ред. – ръководителят на правната комисия в Народното събрание, който сплоти текстовете за 5 години ангажимент по приватизационен контракт и това да важи със задна дата) да създадат същото. Призовавам премиера Борисов да покаже кой е министър председателят и кой е вицепремиерът, да не се объркват хората , съобщи Сидеров.

Същевременно Сидеров разгласи за " уязвимост " и " политическа неточност " да се отстъпва за Закона за приватизацията и следприватизационен надзор . Той пресметна, че поради това щяло да има 300 млн. лв. загуба за страната – тъй като страната имала дял за толкоз в Българския морски флот (БМФ) и като банкрутирала компанията, а натам вървяло, такава загуба щяла да бъде нанесена на бюджета. Сигурно желае някой да постави ръка на БМФ на безценица, допусна Сидеров. Той добави, че страната щяла да загуби 200 млн. лв., в случай че не бил признат новият Закон за горивата - Законът за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и нефтопродукти. Симеонов съобщи обществено, че ще се обърне към Европейска комисия, тъй като този закон убива по-малките търговци на горива и разрешава налагане на цялостен монопол - поради повишените условия към търговците, с цел да могат работят на българския пазар.

За край Сидеров разгласи, че самичък се е явявал четири пъти на избори и четири пъти влизал в Народното събрание, нямало проблем да стане и за пети път. НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация да му мислят, излезе от думите на водача на " Атака ", който видя бъдеща коалиция сред Валери Симеонов и " Демократична България ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР