ВМС на САЩ проведоха изпитания на ракета-мишена GQM-163А “Койот”, имитираща

...
ВМС на САЩ проведоха изпитания на ракета-мишена GQM-163А “Койот”, имитираща
Коментари Харесай

Изпитания на имитатор на руска ракета “Калибър” попаднаха на видео в САЩ

Военноморски сили на Съединени американски щати организираха тествания на ракета-мишена GQM-163А “Койот”, имитираща “Калибър”. За това рапортува пресслужбата на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Изстрелването се организира на остров Уолопс, който се намира в щата Вирджиния. Изпитанията се организираха като част от военните учения MSLEX.

Информация, че Военноморски сили на Съединени американски щати са сключили контракт с иновационния отдел на “Нортроп Груман” за модифициране на “Койот”, се появиха доскоро повече от шест месеца.

Същността на заповедта беше да се интегрира система от катапултирани диполни отразители на ракетата-мишена. Това би разрешило да се симулира съветският свръхзвуков “Калибър”, или по-скоро отделянето на последния му стадий от предпоследния.

Струва си да се означи, че това надалеч не е първото „ преобразяване “ на ракетата-мишена „ Койот “.

Той е основан през 90-те години при странни условия въз основата на съветската целева ракета МА-31. А тя от своя страна е сходна по характерности с руската авиационна тактическа ракета Х-31.

През годините на работа “Койотът” към този момент е влизал в ролята на противокорабните свръхзвукови ракети от вида “Гранит”/ “Москит”.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР