ВМС на САЩ подписаха рекорден договор в размер на 22

...
ВМС на САЩ подписаха рекорден договор в размер на 22
Коментари Харесай

CNN: САЩ ще харчат милиарди за нови подводници, за да не изостават от Китай

Военноморски сили на Съединени американски щати подписаха рекорден контракт в размер на 22 милиарда $ за построяването на "най-напредналите подводници в света " - девет подводници като Вирджиния, оповестява CNN.

Така американците възнамеряват да отговорят на възходящата военна мощност на китайския флот в Тихия океан, отбелязва каналът.

Военноморски сили на Съединени американски щати подписаха най-големия контракт в историята на стойност над 22 милиарда $ за създаване на „ най-напредналите подводници в света “. Става въпрос за основаването на девет атомни подводници от вида Вирджиния, оповестява CNN.

Новата договорка "бележи последния отговор на Военноморски сили на Съединени американски щати на възходящата военна мощ и нападателните дейности на Китай в западната част на Тихия океан. "

Това мнение беше изразено в изявление за канала от Карл Шустер, някогашен шеф на оперативния отдел на взаимния разследващ център на Тихоокеанското командване.

„ Военноморските сили на Китай стават все по-добри и по-големи, тъй че Военноморски сили на Съединени американски щати би трябвало да предприеме ответни ограничения. Това не значи, че Китай е зложелател, само че неговите дейности безспорно се следят “, сподели Шустер.

Ударните подводници във вирджинския жанр са основна многоцелева подводна платформа за Военноморски сили на Съединени американски щати. Те са в положение да се бият с други подводници, кораби и наземни цели, както и да организират специфични интервенции, в това число да правят разузнаване.

18 подводници от този вид към този момент са в употреба в американския флот, други девет са с друга степен на подготвеност. Но новите девет подводници ще бъдат доста осъвременена версия.

В съпоставяне с предшествениците си, новите подводници ще бъдат по-големи - водоизместването им ще се усили от 7800 на 10 200 тона. Те ще станат по-дълги - от 377 до 460 фута.

Освен това осъвременената Вирджиния ще усили осезаемо огневата мощност - те ще могат да изстрелят 40 крилати ракети Tomahawk вместо 12, показва CNN.

Експертите неведнъж са предупреждавали, че Съединени американски щати изпитват "безпрецедентен напън " в Тихия океан. На първо място от китайския флот, който реализира голям прогрес, като усилва броя и усъвършенства качеството на своите подводници.

Така по-рано ръководителят на американското командване в индо-тихоокеанския район на Хаваи Филип Дейвидсън сподели пред Конгреса, че интензивността на подводници на „ трима американски съперници в Тихоокеанския район “: Китай, Русия и Северна Корея - се е утроила от 2008 година насам.

Според адмирала той би трябвало да отговори на тази наклонност, с цел да резервира американското превъзходство в района, само че за това му трябват подводници.

Дейвидсън се оплака, че получава единствено половината подводници, нужни за наблюдаване на Тихия океан всеки ден. Той съобщи, че в бъдеще обстановката за американския флот ще наподобява "ужасна ".

„ Ще загубим количественото си преимущество към 2025 година. Мисля, че това ще се трансформира в проблем за нашите вложения в района “, сподели той.

Пролетният отчет на Пентагона гласи, че до 2020 година Военноморски сили на PLA ще възложат към 70 подводници. Освен това се чака Пекин да продължи да построява своите сили и през идващите пет години ще стартира всеобщо да създава съвременни многоцелеви нуклеарни подводници, сходни на Вирджиния.

Доклад от август на австралийски анализатори от университета в Сидни сложи под въпрос способността на Америка да бъде в крайник с достиженията на Китай и предизвести, че Вашингтон е изправен пред рецесия на „ стратегическа неплатежоспособност “.

Авторите на проучването акцентират: преимуществото в подводния пердах, което Съединени американски щати рискува да загуби, ще стане все по-важно в районното равнене на силите, напомня Си Ен Ен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР