Военноморските сили на САЩ изпратиха 4 разрушителя до бреговете на Аляска, след като 11 китайски и руски военни кораба бяха забелязани в близките води

...
ВМС на САЩ изпратиха разрушители до бреговете на Аляска миналата
Коментари Харесай

ВМС на САЩ изпратиха разрушители до бреговете на Аляска миналата седмица, след като 11 руски и китайски военни кораба бяха забелязани да патрулират в близките международни води.< /p>

Сен. Дан Съливан, републиканец от Аляска, нарече размера на китайско-руската съвместна операция "безпрецедентен" и каза, че в отговор САЩ са разположили четири разрушителя на ВМС близо до Алеутските острови.

Разрушителите бяха USS John McCain, USS Benfold, USS John Finn и USS Chung-Hoon. Американски самолети също са били в района по време на комбинираното учение, което САЩ са проследили от началото му през юли, според американски служители. Корабите на бреговата охрана на САЩ също са винаги в района.

Китайски и руски кораби близо до Аляска, всички в една формация.

Китай и Русия засилиха връзките си на фона на напрежението със САЩ относно Тайван и Украйна, което прави ситуации като тази по-тревожни.

В изявление до други медии китайското посолство каза патрулът беше част от годишен план за сътрудничество и няма нищо общо с настоящата международна и регионална ситуация.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР