ВМС и ВВС на САЩ проведоха съвместни учения в Черно

...
ВМС и ВВС на САЩ проведоха съвместни учения в Черно
Коментари Харесай

Шести американски флот проведе учения в Черно море

ВМС и Военновъздушни сили на Съединени американски щати организираха взаимни учения в Черно море с присъединяване на ракетния унищожител USS Porter. Това се споделя в изказване на Шести американски флот. В ученията, с изключение на разрушителя, взе присъединяване и разследващият аероплан Посейдон Р-8А, четири изтребителя Ф-16, а също по този начин аероплан цистерна KC-135 Stratotanker и дрон MQ-9 Reaper, съобщи БГНЕС.

„ Отработването на взаимни дейности с американските Военновъздушни сили в Европа по време на тази подготвителна задача ни разрешава да проведем реалистична и модерна подготовка, чиято цел е да се усили готовността на Съединени американски щати да работят по море в Черноморския район “, съобщи командващият Шести флот вицеадмирал Юджин Блек.

В изказването се акцентира, че ученията са извършени в интернационалните води и въздушно пространство. Разрушителят USS Porter и разследващият аероплан Посейдон Р-8А „ сега са в Черно море след присъединяване си в 20-то подред обучение Sea Breeze “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР