ВМРО започва преговори с потенциални партньори, с които да се

...
ВМРО започва преговори с потенциални партньори, с които да се
Коментари Харесай

Александър Сиди: Патриотичното пространство трябва да е добре представено в следващото НС

ВМРО стартира договаряния с евентуални сътрудници, с които да се яви на изборите през лятото.

" Водещ претекст в предизборната акция за Вътрешна македонска революционна организация ще бъде неналичието на консервативно-патриотично пространство в сегашния парламент, а Вътрешна македонска революционна организация като водач в това пространство би трябвало да се опита да промени образа на българската политика през идващите години ", разяснява Александър Сиди от патриотичната групировка.

„ В идващото, 46 Народно събрание патриотичното, консервативното пространство би трябвало да бъде добре показано. Никой не е споделил, че ще бъдем съдружни сътрудници на ГЕРБ. Ние сме си създали нашите заключения “, посочи Сиди по БНР.

Относно поръчката да се търси съюз с партия КОД на Петър Москов и с НФСБ на Валери Симеонов, Александър Сиди заявява подготвеност да стартират договаряния и с двете обединения за общ план.

Сиди не вижда опция за партньорство нито с „ Възраждане “, нито с „ Атака “. Той посочи, че „ с политическата групировка на господин Сидеров диалозите са затворени 2019-а “.

Според Александър Сиди в сегашния парламент са били осъществени „ нелепости върху Изборния кодекс “.

Сиди напомни, че още в 43 Народно събрание, по времето на Реформаторския блок, от Вътрешна македонска революционна организация са предложили в страните с федерално ръководство да не важи ограничаването за 35 секции, само че това не е било признато.

„ Някой имаше да заплаща цената за Росенец. То се видя в гласуването. Единственото, което направиха, е да разрешат на Движение за права и свободи да получи в допълнение мандати от Република Турция “, разяснява той по тематиката за неограничения брой секции в чужбина.

Във връзка с това ще има разнообразни протестни дейности, гражданско непокорство, може да се стигне и до затваряне на граници, предизвести Сиди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР