ВМРО внесе в Общинските съвети на Варна и Русе предложение

...
ВМРО внесе в Общинските съвети на Варна и Русе предложение
Коментари Харесай

ВМРО внесе предложение за изграждане на автомагистрала Русе-Варна

ВМРО внесе в Общинските препоръки на Варна и Русе предложение за предприемане на дейности за планиране създаване на автомагистрала, свързваща гр. Варна и гр. Русе. Съветниците от патриотичната групировка във Варна и Русе упорстват Общинските препоръки да гласоподават послание до Министерски съвет с искане за действителни и решителни дейности от страна на кабинета за свързване на двата най-големи града в Северна България посредством автомагистрала, оповестяват от Българска телеграфна агенция. 

Сега те са свързани между тях посредством интернационален път Е70 от гр. Русе до пътен възел " Белокопитово “ и от там по автомагистрала А2 " Хемус “. През последните години автомобилният трафик сред двата града беше доста повишен с оглед туристите от Република Румъния, посещаващи Черноморието. Липсата на съответна инфраструктура, която да поеме преминаващите транспортни средства затруднява както туристическия поток, по този начин и нормалните транспортни потребности на региона. 

Натовареният авто трафик основава заплаха за пътуващите изключително в правата сред гр. Русе и пътен възел " Белокопитово “, където пропускателната дарба е доста по-малка и не дава отговор на действителния трафик през 2023 година

Изграждането на автомагистрала Русе-Варна ще спомогне за преобразяване на България в още по-предпочитана туристическа дестинация, както и ще облекчи нормалния авто трафик. Построяването на автомагистрален път сред Варна и Русе ще даде и сериозен стопански подтик освен на посочените два града, а и на цяла Северна България, която незаслужено беше подценявана през последното десетилетие при създаване на инфраструктурни планове, са част от претекстовете на съветниците от Вътрешна македонска революционна организация в двата града, които упорстват Общинските препоръки да изпратят послание да Министерски съвет с искане за планиране и създаване на автомагистралата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР