ВМРО увеличава натиска към ГЕРБ за преразглеждане на свършеното в

...
ВМРО увеличава натиска към ГЕРБ за преразглеждане на свършеното в
Коментари Харесай

ВМРО притиска Борисов за спешен коалиционен съвет

ВМРО усилва натиска към ГЕРБ за преразглеждане на свършеното в ръководството за миналите две години от мандата и да бъдат начертани нови цели за идващите две. " Ще настояваме в идващите няколко дни водачите на огромната коалиция да се съберем, с цел да забележим какво сме създали, какво не сме и какво следва ", разяснява пред " Сега " зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. На въпроси на " Сега " дали и по кое време ще събере съдружния съвет и дали съглашението за ръководство ще бъде преформулирано, министър председателят Бойко Борисов не отговори.

В същото време вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов съобщи, че диалозите вътре в така наречен дребна коалиция, в която влизат Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Атака ", са доста сложни, съвсем невъзможни и даже подложи на подозрение съществуването й. " Имаме воюващи партии, не съдружни ", сподели Каракачанов пред Канал 3.

Каракачанов даже разгласи, че ще инициира напълно скоро сходни диалози с ГЕРБ, на които да се начертаят приоритетите за ръководството. " Изводите, които всички би трябвало да си създадат, са, че хората се интересуват не от това, което си записал в програмата, а от това какво решаваш. Поради тази причина желаеме да прегледаме програмата на ръководството, какво е изпълнено и с кои неща изоставаме ", изясни вицепремиерът.

От думите му стана ясно, че Вътрешна македонска революционна организация ще упорства пред премиера Борисов скоростно в Народното събрание да влезе  спорната  " тактика за ромите ". Още след оповестяването й през февруари след следващото етническо напрежение във Войводиново, провокирано от нечовечен побой на двама роми над военнослужещ, Каракачанов съобщи, че залага на приемането й, и даже заплаши с оставка, в случай че тя бъде отхвърлена. Концепцията на Вътрешна македонска революционна организация планува основаването на доброволни охранителни отряди, срутване на гетата, по-строг надзор на обществените помощи, безвъзмездни аборти и " ограничение раждаемостта на дами от маргиналните общности " при избрани условия и прочие Тя обаче не е обсъждана нито с ГЕРБ, нито с представители на " Атака " и НФСБ.

" Задължително тактиката би трябвало да влезе ", счита Каракачанов, само че отсреща не очаквал отстъпки от ръководещите. " Няма да желаеме повече властови позиции. В никакъв случай няма и да слагаме въпроса по време на диалозите ", разяснява Каракачанов, който е и боен министър.

Относно равносметката му за свършеното до момента в ръководството той счита, че е направено много във връзка с възраждането на армията, както и за образованието - повишение на учителските заплати, ремонт или изграждане на нови учебни заведения, патриотичното образование на младите и т.н. 

Зам.-шефът на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов беше по-конкретен и разяснява пред " Сега ", че по време на идната среща ще упорстват за актуализиране на старите пенсии. " Имаме договореност в тази посока, ще ги преизчислим за сметка на спестените от ТЕЛК пари ", уточни той. По думите му самата промяна, обвързвана с телковете, също се нуждае от преразглеждане. " Имахме заричане, че ще бъде въведен час по национализъм или родинознание. Какво се случва по въпроса и какво не ", даде образец Веселинов и добави, че воеводите държат на концепцията си за въвеждане на часове по военно образование, което да се случи още от есента.

Вътрешна македонска революционна организация, които през последните месеци са по-активни от сътрудниците си в законодателните оферти, ще упорстват и да бъдат записани ясни периоди за идните управнически задания.

" Атака " и НФСБ, които взеха под 1 % поддръжка на евровота, към този момент мълчат по тематиката с съдружния съвет и какво имат намерение да подхващат - дали ще работят за опазване на обединението, или ще вървят към бракоразвод.

АЛТЕРНАТИВНО

Депутатите от " Обединени патриоти ", които оферират арест за непочтено държание като опция на санкциите, не са съгласували концепциите си с Министерство на вътрешните работи. Полицията няма задоволително пространства, в които да държи арестанти, в случай че Народното събрание реши да се вкара административно наказване задържане до 25 денонощия, излиза наяве от мнение на министерството по план за смяна на Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН), предлаган от патриотите, заяви lex.bg.

Предложението е задържането в конструкция на Министерство на вътрешните работи да се вкара като опция на санкциите, които в всеобщия случай не се събират. Другото предлагано наказване е безплатен труд. Против концепцията за всеобщите арести са и съдиите от Върховния касационен съд (ВКС). 

" Обръщаме внимание, че наказването " задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи " изисква забележителен финансов и човешки запас и нужен сграден фонд, с който Министерство на вътрешните работи не разполага в задоволителна степен. Към сегашния миг Министерство на вътрешните работи разполага с малцина пространства за задържане, ситуирани в огромните регионални дирекции ", написа в позицията си силовото ведомство.

Ситуацията би се усложнила още повече, тъй като и все още полицията има обвързване да извършва сходни ограничения. Те обаче се постановат като мярка за битка с футболното безчинство. Това значи, че задържаните за непочтено държание би трябвало да бъдат държани в обособени килии от задържаните за закононарушения, т.е. казусът с пространствата ще стане още по-сериозен.

Предлаганите промени са образец за законодателство на парче, написа пък в мнението на Върховен касационен съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР