ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива

...
ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива
Коментари Харесай

ВМРО - София: Нискоемисионната зона да се отмени

ВМРО - София счита, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която я вкарва, беше гласувана от ГЕРБ и Демократична България в предишния мандат на Столичен общински съвет. Още тогава от Вътрешна македонска революционна организация предупредихме, че наредбата е безсмислена и санкционира хората от кварталите, санкционира по-бедните с по-стари коли.

Забраната влиза в действие от 1-ви декември. Малкият кръг, който се вкарва, просто реалокира трафика от една улица на друга. Оказва се, че Столична община не е подготвена за въвеждането на зоната. Пореден неуспех.

Не одобряваме аргумента, че съдът задължил общината да вкара нискоемисионна зона по този метод, в този обсег и с тези ограничения. Това е нечиста сделка. Никой не може да отбрани с количествено-стойностни индикатори резултата от въвеждането на нискоемисионната зона. Твърдението, че ще намалеят нездравословните излъчвания е неуместно, тъй като примерно вместо да минете по бул. „ Васил Левски “, ще минете по ул. „ Любен Каравелов “. И с какъв брой тъкмо ще намалеят нездравословните излъчвания?

Разглеждаме нискоемисионната зона като поредна полуда в следствие от безумието „ въглеродно безпристрастен град “. С сходни политики София ще затъва, а няма да се развива. Създава се следващото разделяне сред кварталите, сред хората, сред по-бедни и по-състоятелни, сред дребни и огромни.

Дали да има нискоемисионна зона трябваше да се реши на общоградски референдум, а не да се постанова силово от ГЕРБ и „ Демократична България “. от Вътрешна македонска революционна организация предвиждаме, че ще има остри публични недоволства до степен даже да се повреждат камерите за надзор на зоната – по този начин, както се случи в Лондон преди месец, да вземем за пример.

Вътрешна македонска революционна организация предлага наредбата за нискоемисионната зона да бъде анулирана. Ще внесем отчет с това предложение за анулация на нискоемисионната зона. Настояваме кметът Терзиев да не постанова наказания по към момента настоящата разпоредба. Настояваме ПП-ДБ и ГЕРБ да кажат обществено и еднопосочно - поддържат или не нискоемисионната зона. Ако не я поддържат, да я анулират, имат болшинство в СОС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР