ВМРО - София подготвя десет условия към кмета на столицата

...
ВМРО - София подготвя десет условия към кмета на столицата
Коментари Харесай

ВМРО с десет условия към кмета и ГЕРБ за подкрепа на бюджета на София

ВМРО - София приготвя 10 условия към кмета на столицата и ГЕРБ, по които да бъде дискутирано по отношение на бюджета на Столична община за 2023 година В взаимозависимост от изхода на диалозите по тези 10 съответни оферти Вътрешна македонска революционна организация ще реши дали да поддържа бюджета.

За това осведоми във „ “ общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Част от тематиките са: анулацията на Наредбата за нискоемисионните зони; обезпечаване на средства за доставката на: 30 нови соло газови рейса, 60 нови съчленени газови рейса, 10 нови двуетажни рейса, до 30 бр. 12 и 18-метрови използвани газови рейса ЕВРО 5 или ЕВРО 6, до 10 броя използвани двуетажни рейса, до 10 броя туристически рейса за витошките линии; приемане на наредбата за образованата раждаемост и обезпечаване на средствата в бюджета; обезпечаване на средства за главен ремонт на общински учебни заведения в регионите Слатина, Изгрев, Сердика, Кремиковци, Нови Искър, както и на детски градини в регионите Студентски, Сердика, Младост; увеличение на средствата за пътна сигурност и обезопасяване на рискови сектори от пътната мрежа.

Това са част от предложенията, по които Вътрешна македонска революционна организация упорства за полемика и предприемане на съответни ограничения в бюджета на София, показва Контрера.

Пълен текст на обявата на Карлос Контрера:

София не се нуждае от счетоводно рекордни бюджети, а от фокус. Това значи ясни цели и съответни оферти, стъпки, ограничения, дейности за тяхното осъществяване. Предстои разглеждането на последния бюджет на Столична община за този мандат. Както потегли от зимата на 2020 година, та до в този момент - обстановката и изискванията по приемането на бюджета са невиждани, особени, странни. Минахме през санитарната рецесия, енергийната, икономическата, продължаваме в изискванията на водеща се в Европа война и задаваща се криза в някои страни от Еврозоната. През миналите четири години (от 2019 г.) общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация давахме своите оферти по бюджета и го подкрепяхме с ясното схващане, че градът се нуждае от финансова рамка и от отговорно държание. Видяхме какво се случи и си случва в страната от пролетта на 2021 година насам. Видяхме до каква степен може да ни докара политическата перверзия, политическата импотентност и управническата отпадналост. Сега имаме към този момент радикално друга обстановка, в която страната се ръководи от втория с поддръжката на първия, само че с задоволително болшинство. Видяхме и че съществуването на болшинство не е гаранция за взимане на решения, нито пък защищава от творението на откровени управнически нелепости и простотии.

От Вътрешна македонска революционна организация - София приготвяме 10 оферти, в случай че щете може и да ги наречете условия, към кмета на София и ГЕРБ по полемиките за бюджета на Столична община за 2023 година В взаимозависимост от изхода на диалозите Вътрешна македонска революционна организация ще вземе решение дали да поддържа бюджета. Част от тематиките, по които ще настояваме за диалози и приемане на решения са: анулацията на Наредбата за нискоемисионните зони; обезпечаване на средства за доставката на: 30 нови соло газови рейса, 60 нови съчленени газови рейса, 10 нови двуетажни рейса, до 30 бр. 12 и 18-метрови използвани газови рейса ЕВРО 5 или ЕВРО 6, до 10 броя използвани двуетажни рейса, до 10 броя туристически рейса за витошките линии; приемане на наредбата за образованата раждаемост и обезпечаване на средствата в бюджета; обезпечаване на средства за главен ремонт на общински учебни заведения в регионите Слатина, Изгрев, Сердика, Кремиковци, Нови Искър, както и на детски градини в регионите Студентски, Сердика, Младост; увеличение на средствата за пътна сигурност и обезопасяване на рискови сектори от пътната мрежа... Това са една част от десетте целта, по които ще настояваме за полемика и съответни ограничения в бюджета.

Докладът за план за бюджет към момента не е изпратен до общинските съветници, тъй че на този стадий се осланяме единствено на думите на кмета на София и екипа ѝ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР