ВМРО ще подкрепи проекта за конституцията на ГЕРБ, само ако

...
ВМРО ще подкрепи проекта за конституцията на ГЕРБ, само ако
Коментари Харесай

Каракачанов с 6 условия, за да подкрепи Конституцията на ГЕРБ |

Вътрешна македонска революционна организация ще поддържа плана за конституцията на ГЕРБ, единствено в случай че в него влязат шестте точки на Каракачанов. Настояваме за учебен ценз, наложително гласоподаване, обезпечени права и поданство на всеки етнически българин, връщане на наборната работа, гарантиране на фамилията като съюз сред мъж и жена и Президентът да има право на законодателна самодейност и искане на избор на съмнение, оповестиха от партията. 

Единственият консенсус с Политическа партия „ ГЕРБ “ по време на консултациите през днешния ден бе по отношение на преамбюла на Конституцията, който предложихме, отвън него другите неща останаха отворени за полемика, прецизират от Вътрешна македонска революционна организация. 

Предложения за допълнение на плана за нова Конституция, направен от Политическа партия „ ГЕРБ “

За опазване и одобряване правилото на националното единение:

Предлагаме планът да има увод, който да утвърждава духа на Конституцията:

Ние, народните представители от Осмото Велико Народно заседание, в устрема си да изразим волята на българския народ,

като разгласяваме верността си към общочовешките полезности: независимост, мир, хуманизъм, тъждество, правдивост и търпимост;

като издигаме във висш принцип правата на личността, нейното достолепие и сигурност;

като осъзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единение на България,

прогласяваме своята решителност да създадем демократична, правова и обществена страна, утвърждаваща националните полезности, обичаи и религия, за което одобряваме тази…

Гербът на Р България:

Чл. 4 (1) Гербът на Република България е изправен златен коронован лъв на тъмночервено поле във формата на щит. Над щита има огромна корона, прототип на която са корони на български владетели от Втората българска страна, с пет кръста и настрана кръст над самата корона. Щитът е поддържан от два златни короновани изправени лъва, обърнати към щита от лява и дясна хералдическа страна. Те стоят върху две кръстосани дъбови клончета с плодове. Под щита върху трансферирана през краищата на дъбовите клончета бяла лента с трикольорен кант е изписано със златни букви „ Съединението прави силата “.

За поддръжка на грамотната раждаемост:

Чл. 20. (1) Семейството, майчинството и децата са под протекция на страната и обществото.

(2) Държавата поставя особени грижи за поощряване на раждаемостта в сходство с общоприетите за българското общество стандарти за култура, просвета и социализация и за подкрепяне на фамилията, майчинството и децата.

За разширение на пълномощията на президента:

Чл. 56. (1) Право на законодателна самодейност да има всеки депутат, Министерският съвет.

(2) Законопроектът за държавния бюджет се изготвя и внася от Министерския съвет.

(3) Право на законодателна самодейност имат Съдебният съвет на съдиите и Съдебният съвет на прокурорите по закони свързани с действието на правосъдната власт и президента за въпроси, които са свързани с неговите пълномощия.

Чл. 71а. (1) Президентът може да изиска предварително преустановяване на мандата на Министерски съвет и разформироване на Народното събрание, когато реализираната вътрешна или външна политика заплашва националната сигурност или общото развиване на страната.

(2) Правомощието по алинея 1 се упражнява посредством осъществяване на допитване до народа, което се насрочва от президента. Правомощието може да се упражни еднократно за периода на мандата на президента.

(3) Предложението, предмет на допитването, е признато, когато в допитването вземат присъединяване еднакъв или по-голям брой гласоподаватели от тези, които са взели участие на последните парламентарни избори и повече от половината от участвалите в допитването са дали своят вот с „ да “. В този случай президентът назначава служебно държавно управление, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в периода по член 33, алинея 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, дефинира и датата на изборите за ново Народно заседание.

(4) Когато предлагането, предмет на допитването, не е признато, мандатът на президента се приключва от деня на оповестяване на резултатите от допитването. В този случай вицепрезидентът встъпва в длъжността президент и в двумесечен период се създават избори за президент и вицепрезидент.

За правата на българските общности зад граница:

Чл. 128. (1) Български жител е всеки, на който най-малко единият родител е български жител, или който е роден на територията на Република България, в случай че не придобива друго поданство по генезис. Българско поданство може да се придобие и по натурализация.

(3) Лицата от български генезис получават българско поданство по облекчени условия и ред.

Чл. 138. (1) Всеки има право свободно да избира своето местопребиваване, да се придвижва по територията на страната и да напуща нейните лимити. Това право може да се лимитира единствено със закон, за отбрана на националната сигурност, националното здраве и правата и свободите на други жители.

(2) Всеки български жител и лице от български генезис има право да се завръща в страната.

За учебен ценз и наложително гласоподаване:

Чл. 145. (1) Гражданите, навършили 18 години и придобили наложителното учебно обучение, като се изключи поставените под забраняване и изтърпяващите наказване отнемане от независимост, имат право и цивилен дълг да избират държавни и локални органи и да вземат участие в допитвания до народа.

За отбрана на фамилната институция от джендър офанзивите:

Чл. 149. (1) Бракът е непринуден съюз сред физическо лице от мъжки пол и физическо лице от женски пол. Законен е единствено гражданският брак.

Вариант 2 - Бракът е непринуден съюз сред физически лица от друг биологичен пол – мъж и жена. Законен е единствено гражданският брак.

За обвързване на правата със обвързване за обучение и социализация:

Чл. 156. (1) Всеки има право на обучение.

(4) Училищното образование до 16-годишна възраст е наложително и цели реализиране на минималните стандарти за обучение, за притежаване на български език, за образование и за социализация.

За наложителна военна работа:

Чл. 162. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български жител. Измяната и измяната към Отечеството са най-тежки закононарушения и се санкционират с цялата суровост на закона.

(2) Условията и редът за осъществяването на доброволната и наложителната военна работа се уреждат със закон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР