ВМРО ще осъществи натиск за премахването на незаконните постройки в

...
ВМРО ще осъществи натиск за премахването на незаконните постройки в
Коментари Харесай

ВМРО подхваща незаконните къщи в махалите

ВМРО ще реализира напън за премахването на противозаконните постройки в ромските махали в Пловдив. „ Нашите съветници ще внесат в Общинския съвет две питания към Общинската администрация: първото е какъв брой са издадените заповеди за срутване на противозаконни постройки в тези квартали и какъв брой от тях са влезнали в силата. Вторият въпрос е какъв брой коства бутането на всяка една сграда и какъв брой е общата сметка “, разгласи водачът на партията под тепетата и кмет на регион „ Южен “ Борислав Инчев.

На разискването на бюджета в локалния парламент съветниците Камен Шишманов и Стефан Послийски ще предложат нужните за разрушаването на противозаконните къщи средства да бъдат планувани в разходната част. Според Инчев предпочитано би трябвало да бъдат отстранени постройките върху улици и тротоари, както и тези вдигнати тук-там с подземна инфраструктура. Става дума за къщите и бараките в най-големите ромски махали, които са ситуирани в регионите Източен, Централен и Северен.

Решаването на проблемите в ромските махали не може повече да се отсрочва. Прем март или април нвече може да се пристъпи към физическото осъществяване на заповедите за отстраняването на постройките, добави Инчев. По думите му администрацията би трябвало превантивно да вземе ограничения, вместо по-късно да гаси пожарите.

Зам.-председателят на Общински съвет Камен Шишманов счита, че позволяването на ромите да строят нелегално и да не заплащат ток се употребява от избрани политически сили за пазаруване на гласове на изборите. „ В Столипиново идваха да живят хора от цялата страна за да се отопляват гратис през зимата. Много роми работят в Западна Европа и там се научиха да си заплащат сметки. Трябва и тук да се интегрират и да съблюдават законите като останалите жители “, акцентира той. Според него не трябва повече да се позволяват двойни стандарти – българите да извършват закона, а своеволията на ромите да бъдат толерирани.

„ Благодарим на всички пловдивчани, които макар огромния мраз пристигнаха на откриването на Европейската столица на културата в събота вечерта. Те направиха вероятен огромният театър и го направиха не поради одеяла и кули. Бяха пристигнали да поддържат града си “, означи общинският консултант Стефан Послийски.

„ Искаше ми се акцентът върху българското да беше малко по-голям. Хората приветстваха Теодосий Спасов и избухнаха при песента на Валя Балкански и карловските кукери. Трябва малко по-силно да бъде набито, че Пловдив е античен и безконечен и че българската просвета е в основата на европейската добави “, сподели още Инчев. Той предизвести, че в случай че управлението на фондация „ Пловдив 2019 “ не дава публичност на плановете и периодите, Вътрешна македонска революционна организация ще преразгледа поддръжката си.

Кметът на регион „ Южен “ заяви, че още не е ясно в какъв съдружен формат ще се яви партията на идните европейски избори, като формулата ще бъде избрана на национално равнище. „ Нашата цел за локалния избор е Вътрешна македонска революционна организация да бъде фактор в Пловдив. Там също занапред ще прецизираме дали ще се явим независимо или в в коалиция “, добави Инчев. Той изключи всяка възможност претендентът за кмет на Пловдив да им бъде спуснат ултимативно от София. Със несъмнено решението ще го вземе локалната организация на Вътрешна македонска революционна организация “, натърти градският водач.

Инчев даде обещание партията да издигне за съветници млади и виновни хори, потвърдили се в обществото и с честни специалности, които да са почтени пловдивчани. „ Местни, свестни и известни “ – това главните критерии, по които Вътрешна македонска революционна организация ще ги сортира.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР