ВМРО се събра пред централата на “Лукойл в София, за

...
ВМРО се събра пред централата на “Лукойл в София, за
Коментари Харесай

ВМРО: Служебното правителство да окаже натиск върху “Лукойл”

ВМРО се събра пред централата на “Лукойл ” в София, с цел да стачкува против високите цени на петрола, които поддържа петролната компания “Лукойл ”, съобщи кореспондент на БГНЕС

Те желаят от служебното държавно управление да окаже напън върху петролната компания, с цел да може цената на горивата да се образува от цените на пазара.

Вътрешна македонска революционна организация излезе с апел към държавното управление да изиска публични диалози с „ Лукойл-Нефтохим “, защото те съзнателно завишават цената на бензина и нафтата с 1 лев литър, с което облагодетелстват Русия с 2 милиарда лв. от джоба на елементарния български жител. Припомниха също и че подхвърлените 25 стотинки на литър „ помощ “ в действителност още веднъж ги плащаме ние, защото това са пари от хазната.

От Вътрешна македонска революционна организация припомниха също по този начин, че България извоюва двугодишно отсрочване на европейския мораториум за импорт на съветски петрол, с цел да могат рафинериите на „ Лукойл “ да работят с него. Но даже и освен това състояние съветската компания не продава бензина и нафтата на пазарни цени, а ни товари с надценка от медиатор. Това е скандално и целенасочената държавна интервенция при доставките на природен газ, която в действителност докара до рекордно повишаване, а неналичието на такава за контролиране на цените на бензина и нафтата, което е постижимо, е меко казано неразбираема.

Ето за какво ние настояваме изрично или „ Лукойл “ да стартира да продават на по-ниски цени на българския пазар, или българското държавно управление да отдръпна настояването си за дерогация на вноса на съветски петрол. Още повече, че „ Лукойл “ употребява и доста други нефтени залежи отвън Русия – като да вземем за пример това в Ирак, и може да размени съветския петрол с иракски.

Нека не позволяваме повече да ни лъжат и да ни крадат представители на непознати страни. България е наша – не на Русия или Америка. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР