ВМРО провежда протестна акция под надслов Нищо не е забравено!

...
ВМРО провежда протестна акция под надслов Нищо не е забравено!
Коментари Харесай

Година след отмяната на ветото над РСМ: Протест на ВМРО затвори пътя към ГКПП Гюешево

ВМРО организира протестна акция под надпис " Нищо не е забравено! Нищо не е простено ". Пътят за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " е блокиран от хора и коли. Блокадата е край село Жиленци, предава кореспондент на " Фокус " .

Протестът е тъкмо една година след повдигане на ветото за започване на договаряния на Република Северна Македония за приемането й в Европейски Съюз.

Протестиращи са блокирали напълно пътя като не се позволява прекосяването на транспортни средства. Колоната от леки и тежкотоварни коли и в двете направления става все по-голяма.

Комисар Васил Паргов от ОДМВР-Кюстендил е разпоредил придвижването да бъде освободено в границите на пет минути. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов е дал отговор, че това ще се случи  " когато му пристигна времето ".

От Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че  " на 24 юни 2022 година 47-ото Народно събрание на Р България извърши едно от най-големите национални изменничества в най-новата история на страната ни, а точно – анулира ветото за пускане на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз. През 2020 година 44-ият парламент наложи тази забрана, до момента в който от Скопие не изчистят проблемите с правата на македонските българи, прекратят злоупотребата с историческата истина и политиците от другата страна на границата не спрат да насаждат ненавист и да манипулират обществото, създавайки непримирими врагове от един приятелски народ, изкуствено разграничен с граница от коминтерновския сърбо-комунистически режим ".

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР