ВМРО проведе мирно събиране пред президентството, за да покаже, че

...
ВМРО проведе мирно събиране пред президентството, за да покаже, че
Коментари Харесай

Каракачанов към КСНС: Има натиск над България за РС Македония, това ли обсъждате?

ВМРО организира спокойно събиране пред президентството, с цел да покаже, че ползите на България, на македонските българи не се заменят, не се търгуват и не се продават за визи, авиолинии, икономическо въздействие в Югозападна България и че историята ни е обща. В България и Македония живее един народ, разграничен в две страни, оповестиха от пресцентъра на партията.

За нас Македония не е Северна, Южна, долна или горна. За нас Македония е братска, акцентира зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и обърна внимание на един забавен факт:

" Партиите, които сега са на КСНС имат поддръжка на 1,4 млн. гласоподаватели. Тези през 2019 година, които одобриха декларацията за Македония, имаха поддръжка на 2,6 млн. българи ".



Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов от своя страна изрази неразбиране каква е повода да се прави тъкмо в този момент този Консултативен съвет за национална сигурност.

" За мен и хората, които ги касае Македония, е значимо да знаем - привиква ли се нов конгрес, тъй като в случай че да - това значи, че се прави за да се даде опция да се измъкне новото държавно управление от нашата рамкова позиция. След празните приказки на този КСНС само може да се добави, че от рамковата позиция до момента политиката по отношение на България от страна на Скопие не се е трансформирала ", безапелационен беше Каракачанов.



Тя е станала по-антиевропейска и антибългарска. Да не предавате паметта на нашите предшественици и да не предавате националното ни съзнание и история, традиция и просвета, попита още войводата и акцентира остро, че през днешния ден КСНС би трябвало изрично да поддържа към този момент признатата Рамкова позиция.

Българският представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки от своя страна още веднъж напомни, че са доста малко тематиките, свързани с българщината, които имат толкоз огромна социална поддръжка, както тематиката за Македония и обърна внимание, че:

" Ние, от Вътрешна македонска революционна организация, настояваме лицата, които имат право по закон и Конституция, да свикнат референдум. Българската позиция във връзка с договарянията би трябвало да бъде подкрепена посредством народен референдум, с цел да имате силата (бел. ред - управляващите) да преговаряте със Скопие. Зад Вас ще стои същинската българска позиция ".



Джамбазки посочи, че в случай че това не бъде направено от ръководещото болшинство, Вътрешна македонска революционна организация ще инициира референдум.

На мирното събиране, до момента в който тече КСНС, симпатизанти, членове и жители скандират заедно „ И преди, и в този момент – Македония е българска! “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР