ВМРО приветства заличаването на фондация „Бату платформ“, но смята, че

...
ВМРО приветства заличаването на фондация „Бату платформ“, но смята, че
Коментари Харесай

ВМРО иска заличаване и на ДОСТ

Вътрешна македонска революционна организация приветства заличаването на фондация „ Бату платформ “, само че счита, че самата " противоконституционна партия ДОСТ " предстои на изтриване. Вътрешна македонска революционна организация припомня, че партии на етническа и верска основа са неразрешени от Конституцията.
Вчера фондация „ Бату платформ “ беше заличена от съда поради нелегално финансиране на акцията на ДОСТ на парламентарните избори, раздавайки хранителни артикули. Решението на съда не предстои на обжалване.
" Партия ДОСТ в годините се потвърди като оръдие на новите османски упоритости на турското управление. Тези упоритости проличаха и в последните изявления на Ердоган. Преди дни той още веднъж направи намек за протегната ръка към популацията от Кърджали и района и към всички, които по душа се усещат турци ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация.
" Припомняме, че точно ние - Обединените патриоти, дни преди парламентарните избори предходната година на два пъти блокирахме границата с Турция и успяхме да спрем изборните туристи. Именно ние в предишния парламент извоювахме да бъде стеснен броят на секциите в Турция, с цел да спрем бруталната интервенция на южната ни съседка в българската вътрешна политика.
Именно ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, подадохме и сигнал до прокуратурата партия ДОСТ да не бъде записана. А когато това не се случи, алармирахме и за фондацията, която по изцяло нерегламентиран метод поддържа предизборната акция на антибългарската партия ", напомнят от партията.
От Вътрешна македонска революционна организация ползват и последователност на абсурда:
През март 2017 година по сметките на „ Бату платформ “ са получени 100 000 евро от турската банка Turkkiye Vakiflar Bankasi без данни за субекта на преведената сума. Сдружението е употребило парите, с цел да закупи хранителни артикули - захар, брашно, ориз, макарони и други, които са разпределени в пакети с самостоятелна стойност по 30 лева
Държавното обвиняване твърдеше, че пакетите са раздавани гратис на български жители - мюсюлмани, „ с цел да бъдат стимулирани да гласоподават за ДОСТ на парламентарните избори “. Партията на Лютви Местан не съумя да събере нужните гласове, с цел да влезе в 44-ото Народно заседание.
Получаването на парични средства от неизвестен източник в непозната страна и финансирането с тях на предизборна пропаганда е в нарушаване на Изборния кодекс, както и на текста от Конституцията, който не разрешава на сдруженията да правят политическа активност, присъща единствено на партиите.
От Вътрешна македонска революционна организация припомнят, че следва сериозна активност по почистване на непознатите въздействия от мюсюлманското вероизповедание у нас. Това директно визира националната сигурност, както и цивилизационната принадлежност на българските жители към евроатлантическите структури и полезности, считат още те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР