ВМРО предлага промени в Наказателния кодекс, с които политици, които

...
ВМРО предлага промени в Наказателния кодекс, с които политици, които
Коментари Харесай

ВМРО поиска затвор за политици "които лъжат или обиждат"

ВМРО предлага промени в Наказателния кодекс, " с които политици, които лъжат или наскърбяват, да вървят в пандиза ".

" Искаме да създадем една законодателства самодейност поради духа, в който се развива тази предизборна акция. В последните години все по-често сме очевидци на едно неприемливо държание на политици, които страдайки от липса на хрумвания, достижения и каузи, които да отчетат пред гласоподавателите си, избират да изричат неистини за съперниците си и се пробват да трансфорат политиката в един замърсен кален терен, в който съревнованието е кой е по-кален ". Това изясни заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Според Веселинов това е неприемливо и демонстрира липса на отговорност на огромна част на политическата класа. " По време на акцията отчитаме, че огромна част от политическата класа страда от по-голяма липса на отговорност, в сравнение с нашите мургави сънародници. Лошото е, че редовите жители на доктрина най-малко са наказуеми за делата, които правят, до момента в който политиците за обидите и клеветите, посредством които желаят да ръководят страната, не носят отговорност. Говорим за санкции от 3000 лева, които са минимално наказване, постижимо след дълги каузи ", сподели Веселинов.

Предложението за промени в Наказателния кодекс на Вътрешна македонска революционна организация е " за засегнатост или клюка, осъществена от депутат, член на Министерски съвет, член на Европейския парламент или Европейската комисия от Република България, ръководител на политическа партия, получаваща държавна дотация, или негов заместител наказването е отнемане от независимост до 4 години и санкция от 10 000 до 15 000 лева ". Според Веселинов санкцията е солена, само че е съобразена с приходите на депутатите и евродепутатите. " Така че да ги заболи, когато лъжат ", съобщи Веселинов. Той счита, че предлагането на Вътрешна македонска революционна организация не опонира на конституцията.

Проектът не предлага квалифицираният състав да бъде закононарушение от общ темперамент, тъй като не следва тежестта на доказване за тези случаи на закононарушенията засегнатост и клюка да се трансферира към държавното обвиняване. Това обвързване ще продължи да тежи на лицето, което твърди, че е потърпевшо.

Фалшивите вести, набеждаването, хулите и откровените неистини, които се изричат от хора на водещи държавни позиции, трансфораха политиката в на ниска цена цирк, който докара и до занижената липса на доверие измежду хората, които въпреки всичко имат отношение към политическия живот в страната, се споделя в позицията на партията на вицепремиера Красимир Каракачанов. Според Вътрешна македонска революционна организация това е повода за ниската изборна интензивност през последните години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР