ВМРО попита ЦИК кога бъде разгледано искането им в Турция

...
ВМРО попита ЦИК кога бъде разгледано искането им в Турция
Коментари Харесай

ВМРО към ЦИК: Кога ще разгледате искането ни в Турция да се гласува само с попълнени на място декларации

ВМРО попита ЦИК по кое време бъде прегледано настояването им в Турция да се гласоподава единствено с попълнени на място заявления.

" От през вчерашния ден на уеб страницата на ЦИК има оповестени 13 решения по разнообразни проблеми, само че сигналът, който бе импортиран от Карлос Контрера в петък, не е измежду тях. А той е значим, тъй като касае намесата на Турция във вътрешната политика на страната ни ", пишат своя позиция от Вътрешна македонска революционна организация.

Ето и целия текст:

Припомняме, че на 18 ноември членът на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера изиска от ЦИК да промени методическите си правила. В този си тип, в композиция с неограниченото откриване на секции зад граница, докара до неприемливата обстановка турската страна да вкара сред 8 и 10 депутата от Движение за права и свободи в 47-ия парламент. Така те направиха една протурска партия трета политическа мощ в страната.

Това е следващ сигнал в границите на една седмица, който Вътрешна македонска революционна организация внася до ЦИК по отношение на изцяло изкривения развой на организация и осъществяване на изборите там. И по другия сигнал, обвързван с пропаганда на турски език посредством видеоматериали, направени от турската страна и изселническите организации в интерес на Движение за права и свободи, ЦИК също не се произнесе. Мълчи и по този за декларациите. Това към този момент не е съвпадане. Това е целеустремен отвод на държавен орган да извърши служебните си отговорности.

Още по-скандалното е, че тук не става дума за промяна на член на секционна комисия или регистриране на нов наблюдаващ. Тук става въпрос за запазване на националния интерес.

Напомняме също на членовете на ЦИК, че те са длъжностни лица по смисъла на закона и следва да съблюдават за вярното и законосъобразно осъществяване на изборния развой. Не е тяхна работа посредством дейностите или бездействието си, да се намесват политически в този развой.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР