ВМРО няма да регистрира листи за участие в предсрочните парламентарни

...
ВМРО няма да регистрира листи за участие в предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

ВМРО няма да регистрира листи за изборите, ще участва с кампания „Не подкрепям никого“

Вътрешна македонска революционна организация няма да записва листи за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 април, оповестиха от политическата мощ. Това решение е било взето от Изпълнителния комитет на партията. Мотивите са в детайли написани в декларация, която беше призната на последното съвещание.

„ Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за акции и избори. Две години политически импотентни планове се боричкат за власт. Две години – празненство на политическия нарцисизъм. “

Това показаха в своя позицията до медиите от Вътрешна македонска революционна организация

„ Ние от Вътрешна македонска революционна организация декларирахме и отговорно започнахме диалози за построяването на нов дясно-консервативен план, който да сложи в основите си християнските полезности, моралните устои на българина, както и национално виновни политики. Последните две години потвърдиха, че България има потребност от това. С тази цел Вътрешна македонска революционна организация се обърна към Има Такъв Народ, „ Български напредък “ и други политически субекти, с които можехме да намерим общо схващане по въпросите на единодушието и политическия разговор, смяна на конституционния модел и усилване на пълномощията на президента, Македонския въпрос и други. За страдание вътрешнополитически и външни фактори осуетиха опита за образуване на българска национална мощ, която действително да съставлява елементарните български жители в Народното събрание. Надделя и политическият нарцисизъм, битката за позиции и дотации, в която ние не желаем да участваме “ , подчертаха от политическата мощ. 

Те настояват, че на 2 април за следващ път ни се оферират избори без избор . И все едно е дали ще се гласоподава за един или различен полюс, тъй като се чака непознати геополитически вектори да съберат несъбираемото . Тоест, цялостна загуба на суверенитет. Или отново да няма държавно управление – т.е., празненство на безотговорността.

„ Моделът е сгрешен! Системата има потребност от смяна. Затова присъединяване в избори е безсмислено! “ , безапелационни са от Вътрешна македонска революционна организация. 

Те стартират дейна акция „ Не поддържам никого “ , с цел да покажат, че хората, които не желаят да живеят в този надут от непознати посолства балон, са мощ, която към момента не е разгърнала своя капацитет. Това са хора, които имат какво кажат и техният глас има значение не по-малко от купения цигански, корпоративния или турски избор .

От Вътрешна македонска революционна организация разпространиха и цялостния текст на декларацията , призната от Изпълнителния комитет на партията. Публикуваме я без редакторска интервенция:

„ Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за акции и избори.

Две години политически импотентни планове се боричкат за власт.

Две години – празненство на политическия нарцисизъм.

В същото време България е обект на цялостен външен напън и опити за интервенция във вътрешните каузи. Европа ни натисна за Македония. Зад океана ни принудиха да купуваме нови самолети и да допуснем бойни елементи на наша територия. Русия ни размахва пръст и поддържа партия в нашия парламент. Турция провежда избори и праща в Народното събрание колкото си желае депутати от Движение за права и свободи. Дори нашата югозападна съседка претендира за „ македонско малцинство “, а по улиците на остарялата българска столица Охрид бият българи.

И всичко това става, когато скъпотията и спекулата порастват. Цената на сиренето, кашкавала и млякото стигна до небесата.

Нагли трафиканти мачкат полицейски коли и убиват служители на реда, а когато са хванати, се разминават с условни присъди.

Българската енергетика и въгледобивът се залагат на карта в осъществяване на зелени утопии.

Но най-страшното е, че войната идва към нас. Между мира и войната Вътрешна македонска революционна организация избира мира, с гаранции за териториалната целокупност на Украйна, в нейните интернационално приети граници от 1991 година, доказани от Будапещенския меморандум от 5 декември 1994 година, по който гаранти са Съединени американски щати, РФ и Англия, само че и при ценене на правата на малцинствата там, на първо място – на българските.

Днес България се нуждае от мощно национално обединяване. Унгарският модел на мощна и суверенна европейска страна е вероятен и в България.

Вместо това ни се оферират избори без избор. И все едно е дали ще се гласоподава за един или различен полюс, тъй като се чака непознати геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест цялостна загуба на суверенитет. Или отново да няма държавно управление – т.е. празненство на безотговорността. Моделът е сгрешен! Системата има потребност от смяна. Затова присъединяване в избори е безсмислено!

Затова Вътрешна македонска революционна организация моли към всички патриоти да изразят своя митинг посредством интензивно гласоподаване с „ Не поддържам никого “. Ние не участваме в надпреварата по политически нарцисизъм и битката за дотации, тъй като на България е нужна:

– Единна национална политика по Македонския въпрос, отстоявана от всички политически сили и провеждана от всички правителства;
– Антимонополно законодателство и битка със спекулата и скъпотията;
– Край на войната в Европа;
– Деполитизацията на тематиките с миграцията и сигурността;
– Смяна на разпоредбите, промяна на системата. Конституционни промени, тъй като през днешния ден гласуваш за ГЕРБ – получаваш Демократична България, гласуваш за Българска социалистическа партия – получаваш отново Демократична България.

Веднага след предварителните избори Вътрешна македонска революционна организация ще стартира работа по основаването на необятно национално обединяване на политически сили, публични организации, интелектуалци и жители. Ще продължим да работим за това с всички сили и след следващите избори, които няма да трансформират нищо – в Народното събрание ще бъдат същите „ играчи “, водени от тяснопартийния си интерес, а българите ще не престават да живеят все по-зле.

В единението е силата! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР