ВМРО – Младежи ще прожектират на фасадата на БНТ от

...
ВМРО – Младежи ще прожектират на фасадата на БНТ от
Коментари Харесай

ВМРО – Младежи прожектират на фасадата на БНТ от 18ч. забранения филм „Само защото бяха българи“

ВМРО – Младежи ще прожектират на фасадата на Българска национална телевизия от 18ч. неразрешения филм на Милена Милотинова „ Само тъй като бяха българи “, оповестиха от партията. Лентата демонстрира жестокото гонение и изтребване на десетки хиляди българи в Пиринска Македония по заповед на Тито за обезбългаряването на тези изконно български земи.

„ Никой няма право да краде историята ни и да цензурира ориста на избитите българи в Македония “, се показва в изказването до медиите.

Вътрешна македонска революционна организация – Младежи приканват всички българи, които не желаят подмяната да продължи, да се причислят към мирния им митинг пред Българска национална телевизия на ул. „ Сан Стефано “ 29 в София.

„ Политическата интервенция в историята и в медийната политика са си разрешавали единствено тоталитарни режими, жигосани към днешна дата от целия свят “, акцентират войводите.

По-рано през днешния ден Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация изиска оставката на министъра на културата поради политическа цензура, довела до свалянето на историческия филм на журналиста Милена Милотинова „ Само тъй като бяха българи “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР