ВМРО: Мерките на здравните власти в София са неработещи, като

...
ВМРО: Мерките на здравните власти в София са неработещи, като
Коментари Харесай

Мерките на здравните власти в София са неработещи, като да настъпваш една и съща мотика пети път

ВМРО: Мерките на здравните управляващи в София са неработещи, като да настъпваш една и съща мотика пети път
Отменете ограниченията против бизнеса и върнете децата в учебно заведение! С този апел се обърна ръководителят на „ Патриоти за София “ и член на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера по време на днешната сесия на Столичния общински съвет. А мотивът е следващите антиковид ограничения „ на кг “, които се плануват на територията на София. А те включват още веднъж затваряне на учебните заведения, понижаване на работното време и потенциала на работа на заведенията и други

Контрера прочете от трибуната на СОС декларация от името на групата на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Ние от Вътрешна македонска революционна организация сме срещу налагането на противоепидемични ограничения на ангро и на кой, когато му скимне “, сподели Контрера.

„ Подобни ограничения бяха разбираеми при започване на епидемията, когато не знаехме съвсем нищо и нямаше даже протокол за лекуване. Но две години след началото на пандемията да прилагаме същите ограничения е безумство - значи нищо не сме научили и нищо не сме разбрали, обърна внимание още ръководителят на „ Патриоти за София “.

Ето и цялостния текст на изявлението:

Навлизаме в една тежка година, в която се съчетават две рецесии – санитарната и енергийната. Безпрецедентно започваме годината без държавен бюджет, с увеличени в пъти цени за енергоносители и без ясна вероятност за решения за излизане от обстановката. Общественият превоз изпитва съществени финансови усложнения заради спада на пасажерите и високите сметки за електрическа енергия и природен газ. И досега тежестта се носи от Столична община, а страната я няма. За сметка на това налаганите от централната власт ограничавания по отношение на епидемията не престават.

От през днешния ден влизат в действие следващите ограничения против бизнеса с ясното схващане, че те не работят и ограничението на заведенията за хранене, заведенията в здравен проект няма да докара до безусловно нищо. Подобни ограничения бяха разбираеми при започване на епидемията, когато не знаехме съвсем нищо и нямаше даже протокол за лекуване. Но две години след началото на пандемията да прилагаме същите ограничения е безумство - значи нищо не сме научили и нищо не сме разбрали.

Също толкоз безсмислено е изпращането на учениците за следващ път отново у дома, на отдалечено образование. Здравните управляващи още веднъж ползват безусловно неработещо решение, потвърдено обратно във времето. Това е като да настъпваш една и съща мотика пети път и да очакваш, че ще има друг резултат.

Призовавам кмета на Столична община да се опълчи на следващото затваряне на бизнеса и подмятането на децата от присъствено към отдалечено образование. Столична община продължава да подкрепя бизнеса за разлика от страната, само че не може до безспир локалната власт да търпи цялата тежест от епидемията. От „ Патриоти за София “ считаме, че е извънредно време локалната власт в името на жителите да се опълчи на този държавно проведен безпорядък.

Повтарям, че за миналите най-малко шест месеца държавното управление и министерствата не съумяха нито да внедрят и приложат съответни механизми за отплата, нито да подсигуряват естественото действие на общините. Резултатите са налице – липса на бюджет, нарастване в пъти на издръжката на общините поради скъпия ток, закъсващ градски превоз. Министър-председателят откри време да предложения на срещи и да прави работни групи за битка с епидемията с отявлени антиваксъри, само че няма време да изслуша и реши проблемите на общините. Ситуацията е безпределно и безумно шизофренна.

Що касае идващите седмици – считаме, че Столична община доста съществено следва да си преформулира целите. Като следим работата на част от администрацията и отчетите, които се внасят, оставаме с усещане, че мнозина си мислят, че ще я караме както в интервала преди рецесията. Това изрично няма по какъв начин да стане и към този момент приказваме за оцеляване.

В тази връзка, госпожо кмет, госпожо Фандъкова, имаме потребност от отрезвяване на част от администрацията във връзка с разноски и действия. Ситуацията е комплицирана и под натиска на събитията ще би трябвало да има стягане на коланите и икономисване на средства ", сподели Контрера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР