ВМРО изпрати писмо до кандидатите за президент и вицепрезидент, достигнали

...
ВМРО изпрати писмо до кандидатите за президент и вицепрезидент, достигнали
Коментари Харесай

ВМРО с 5 въпроса към претендентите за президентството

Вътрешна македонска революционна организация изпрати писмо до претендентите за президент и вицепрезидент, достигнали до балотаж. В документа се насочат пет въпроса към кандидатпрезидентските двойки на Румен Радев – Илияна Йотова и на Анастас Герджиков – Невяна Митева.

" За нас, нашите членове и симпатизанти и за всички български жители е значимо да чуем Вашето мнение по някои значими за страната ни въпроси. Обръщаме се към Вас с гледище по време на дебата да изразите мнението си по следните тематики ", написа в писмото. Въпросите са:
При какви условия бихте били „ за “ започване на договаряния с Република Северна Македония за участие в Европейския съюз? Склонни ли сте на проверка на Договора за другарство и добросъседство сред България и Македония и на Декларацията на Народното събрание, призната на 10 октомври 2019 година? Бихте ли наложили несъгласие на законодателство, което узаконява еднополовите бракове или еднополовото общуване? За или срещу „ Зелената договорка “? Какво е мнението Ви за реализацията на плана „ Белене “ и нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй “? Смятате ли, че би трябвало да се върне наборната военна работа? Подкрепяте ли концепцията за разширението на президентските пълномощия и в случай че да, в каква посока? Вътрешна македонска революционна организация: Абсолютно неприемливо е Скопие да споделя кой ще е външен министър на България
" Ние от Вътрешна македонска революционна организация през цялото време на появяването на Кирил Петков на политическата сцена сигнализираме, че неговият план е непознат и задачата му е н...

Убедени сме, че давайки отговор на тези въпроси, ще помогнете на българските гласоподаватели да вземат своето осведомено решение кой претендент да поддържат на втори тур на изборите за президент и вицепрезидент, приключва писмото.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР