ВМРО издига Милен Михов за кандидат президент и Мария Цветкова

...
ВМРО издига Милен Михов за кандидат президент и Мария Цветкова
Коментари Харесай

ВМРО издига Милен Михов за кандидат президент и Мария Цветкова за вицепрезидент |

ВМРО издига Милен Михов за претендент президент и Мария Цветкова за вицепрезидент, оповестиха от партийния пресцентър. Михов е номинация за кандидат-президент на Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация и българи от Македония, която е призната единомислещо на днешното съвещание на Националното управление. Решението е взето след разискване на още пет кандидатури.

Михов и Цветкова открояват няколко съществени целта, по които ще работят:

- Гаранция за националния суверенитет и опцията да се отстоява националният интерес;

- Силна войска и защита - продължаваме възраждането на Българската войска. Тя е поръчител на суверенитета на страната и за опцията България да отстоява националните си ползи и границите си като водач на Балканите;

- Вътрешна македонска революционна организация желае промяна на разпоредбите – нова Конституция и разширение на президентските пълномощия. Народът желае смяна, а получи замяна!

- Нито крачка обратно от правата на българите в Македония, Западните Балкани и на всички места по света;

- Защита на обичайното семейство и на националните и християнски полезности. Нужна е Стратегия за превъзмогване на демографската катастрофа;

- Енергийната сигурност е част от националната. Трябва незабавно преразглеждане на „ Зелената договорка “, създаване на АЕЦ „ Белене “ и гарантиране на огромните енергийни планове, които носят изгода за България.

Доцент доктор Милен Михов – фамилен, с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във ВТУ, със специализация по тематиката „ Македонски въпрос “. Депутат в 43-ото и 44-ото Народно заседание, заместник-председател на Комисията по обучение и просвета. Помощник-ректор на Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий “ в интервала от 2007 до 2021 година, началник катедра „ Нова и най-нова история на България “ (2011-2014).



Заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация. Председател е на ретро клуб „ Трабант “ – Велико Търново. Член на районен клуб „ Традиция “ – Велико Търново и клуб „ Братя по оръжие “.ни от татко му, който е бил офицер в Българска народна армия.

Мария Цветкова е фамилна с едно дете. Завършила СУ „ Св. Климент Охридски “ със компетентност магистър по интернационална публицистика и НСА. Журналист с 20-годишен ефирен опит в вести и журналистика. Режисьор и сценарист на документалната поредност „ Помни войната 1915-1918 “, отдадена на героизма на българския боец по време на Първата международна война. Народен представител в 44-ото Народно заседание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР