ВМРО избра днес ново ръководство на партията на извънреден конгрес,

...
ВМРО избра днес ново ръководство на партията на извънреден конгрес,
Коментари Харесай

Триумвиратът Сиди- Джамбазки- Веселинов смени Каракачанов начело на ВМРО

ВМРО избра през днешния ден ново управление на партията на ексклузивен конгрес, който бе призован поради незадоволителните резултати на последните парламентарни избори.

Със 303 гласа „ за “ делегатите на висшия партиен конгрес избраха Вътрешна македонска революционна организация да се управлява от трима съпредседатели - това са евродепутатът Ангел Джамбазки и някогашните депутати в българския парламент Искрен Веселинов и Александър Сиди. Постът си на основен секретар резервира Юлиан Ангелов - той получи 306 гласа. Предложенията бяха направени от отдръпналия се водач Красимир Каракачанов, оповестява БНР.

Повече от 400 делегати вземат участие в 8-мия конгрес на партията, призован, с цел да избере ново управление, откакто през ноември поради незадоволителния резултат на парламентарните избори водачът Красимир Каракачанов и всички членове на Изпълнителния комитет подадоха оставка.

В началото на февруари Красимир Каракачанов разгласи, че е настъпило времето за по-сериозно ангажиране на по-младото потомство във Вътрешна македонска революционна организация, което е натрупало политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт, с цел да върне организацията там, където и е мястото. А точно в институциите, които разполагат със законовия механизъм да обличат идеите в действителна държавна политика.

Без да излиза в " политическа пенсия ", той предложи отпред на групировката да застанат трима съпредседатели - Джамбазки, Веселинов и Сиди, както и понижаване на Организационния съвет и Изпълнителния комитет.

В приветственото си слово на конгреса през днешния ден Каракачанов, който беше на лидерския пост във Вътрешна македонска революционна организация 25 години, установи, че през последния му мандат отпред партията е имала както възходи, по този начин и падения, само че в никакъв случай не е отстъпвала от идеята си:

„ Въпреки конюнктурата на времето в тези три години, в които ние участвахме в ръководството и в Народното събрание с група от 12 народни представители, а имаме към момента нашите двама европредставители, ние няма от какво да се срамим и да се тормозим. Ние в никакъв случай не направихме компромис с цялостните ползи на Вътрешна македонска революционна организация. Дори единствено това, което се случи – че с помощта на твърдата позиция на Вътрешна македонска революционна организация не се позволи пробив в връзките с по този начин наречената Република Северна Македония, е задоволително “.

В словото си пред делегатите на конгреса Красимир Каракачанов насочи рецензии към сегашното ръководство на страната, като съобщи, че едни сложени извън ръководещи се пробват да зачеркнат всичко, което е било направено до момента:

" Държавата претърпява извънредно тежки времена, свързани както с Covid обстановката, с икономическата рецесия, а също по този начин и претърпява следващия опит, в който едни сложени отнякъде извън ръководещи се пробват да зачеркнат всичко, което беше направено освен през последните 32 години, пробват се да зачеркнат българската история ".
Красимир Каракачанов с Ангел Джамбазки на конгреса на Вътрешна македонска революционна организация в парк-хотел Москва, 12 февруари 2022 г./Снимка: Мария Филева
„ Това, което би трябвало да създадем, е да си дадем оценка за присъединяване в ръководството, да си кажем плюсовете и минусите и да начертаем бъдещето в няколко стъпки в средносрочния проект, който е с небосвод идните локални избори, в дълготрайния проект – връщането на организацията в обществено-политическия на страната през парламентарно посланичество “, очерта дилемите пред партията Каракачанов.

Пред БНР той изясни, че въпреки още веднъж е номиниран да оглави Вътрешна македонска революционна организация от няколко организации в страната, твърдо е решил да се отдръпна от лидерския пост:

" Благодаря на хората, които са ме номинирали, само че в края на краищата, когато един мъж каже нещо, би трябвало да си държи на думата. Нямам желание да излизам в политическа пенсия. Крайно време е, и мисля, че в този момент е момента да се даде път на по-младото потомство във Вътрешна македонска революционна организация. Посланието към всички наши членове, симпатизанти, освен към делегатите, които днеска са на конгреса, е такова. Новата задача на българския народен интерес, националните, фамилните и християнските ни полезности като народ ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР