ВМРО искат да се регулират цените на основните храни. Те

...
ВМРО искат да се регулират цените на основните храни. Те
Коментари Харесай

От ВМРО искат таван на печалбите за 10 продукта от първа необходимост

ВМРО желаят да се контролират цените на главните храни. Те показаха план с предлагането 10 значими продукта от първа нужда да имат таван на облагите.

Според Вътрешна македонска революционна организация би трябвало да се вкара ново разбиране „ Социална кошница”. Тя би трябвало да включва нещата, без които човек не може, като самун, прясно и кисело мляко, сирене, масло и кашкавал. Предлагат се също продуктите пилешко и свинско месо, брашно, олио и 10 броя яйца.

Патриотите оферират върху тези артикули да имат ясно написани от страната ставки за облага. И да се сложи оптимален предел на облагите на производителите и да се реализира оптимален предел на облагите на търговците.

От партията признават, че не са уведомили сътрудниците си от ГЕРБ за предлагането.

Работодателите и синдикатите обаче са резервирани. Според тях това е мъчно използвано в една работеща пазарна стопанска система. Икономистите споделят, че такива практики е имало в предишното в плановата социалистическа стопанска система.

Според бизнеса европейската пазарна стопанска система не позволява такава регулация, тъй като цените на стоките и услугите зависят само от търсенето и предлагането.

Идеята занапред ще се разисква на съдружен съвет преди да бъде написана в законопроект.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР