ВМРО е против готвената от ГЕРБ и ДБ забрана софиянци

...
ВМРО е против готвената от ГЕРБ и ДБ забрана софиянци
Коментари Харесай

ВМРО е против готвената от ГЕРБ и ДБ забрана софиянци да карат колите си в центъра на столицата

ВМРО е срещу готвената от ГЕРБ и Демократична България възбрана софиянци да карат колите си в центъра на столицата.

Това е дискриминационно. България е с най-стария автопарк в Европа, тъй като е на последно място по приходи.

А чия е виновността за това, питат общинските съветници, които няма да поддържат въвеждането на нискоемисионните зони в четвъртък – 15 декември, на сесията на Столичния общински съвет. Предложението да не влизат по-стари коли в центъра на София е на ГЕРБ и Демократична България.

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация и Областното управление на Вътрешна македонска революционна организация - София са взели решение изрично да отхвърлят предлагането на ГЕРБ и Демократична България. Според представителите на Вътрешна македонска революционна организация въвеждането на нискоемисионни зони е непохватен опит да се регистрира активност и да се осъществя следващият пакет от „ зелени политики “ за сметка на софиянци. Сред причините срещу тези зони са несъвършената система за контрола им, възбраната за част от столичани да употребяват личните си коли, безсмислието да се вкарва възбрана за отопление на  твърдо гориво в идеалния център, само че не и в най-рисковите квартали и други.

Според Карлос Контрера, ръководител на комисията по превоз в СОС, отчетът на ГЕРБ и Демократична България  е сгрешен още в генезиса си. Той показва, че въвеждането на дребен и огромен кръг, неразрешен за коли, единствено придвижва задръстването от една точка в друга. „ С въвеждането на дребния кръг вносителите ще насочат трафика от булевардите към дребните улици и там ще създадат тапи, които преди не е имало. Например от бул. „ Васил Левски “ колите ще се насочат по тясната „ Любен Каравелов “. Дали това ще понижи излъчванията или единствено ще реалокира замърсяването със 100 метра? “, аргументира се Контрера. „ Тази разпоредба е абсурд - страната Ви разрешава да си купувате коли втора употреба, взема Ви такси и налози за това, а една група хора се събира и взема решение, че от на следващия ден няма да карате тук и тук. Предложението на ГЕРБ и Демократична България санкционира по-бедните софиянци, това е следващата съвременна левичарска нелепост, която преписваме от градове в Западна Европа. Никой не съумя да ни убеди, че нискоемисионната зона генерално ще понижи нездравословните излъчвания, а няма просто да ги реалокира. “

Според съветниците от Вътрешна македонска революционна организация да се вкарва нискоемисионна зона за възбрана за отопление на твърдо гориво в централната градска част е смехотворно. Центърът е на 100% топлофициран и евентуално възбраната ще засегне към стотина семейства. В същото време макар настояванията на Вътрешна македонска революционна организация от години не се вкарва възбрана за териториите, които най-вече горят твърди горива и боклуци - циганските гета. За тях изобщо ГЕРБ и Демократична България не оферират възбрана и ограничавания. Според общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация е безусловно нелогично и лицемерно да забраняваш горене на дърва в центъра (където съвсем няма такива случаи), само че да не въвеждаш никакви ограничавания за най-замърсяващите зони. 

Според Карлос Контрера нискоемисионната зона няма да даде необикновен резултат, тъй като е сбъркана като идея, не разрешава на столичани да живеят в личния си град и се предлага, с цел да се угоди на следващото ляволиберално скимване. 

„ Въвеждането на нискоемисионни зони, забрани и ограничавания сякаш в името на по-чист въздух е прахуляк в очите на гласоподавателя. Добре знаем, че от пунктовете за ГТП излизат цапащи и механически неизправни коли, тъй че нискоемисионната зона ще работи единствено на хартия. Изключително сме неудовлетворени, че ГЕРБ взеха решение да вкарват следващата прогресивна, левичарска мярка, освен това в съюз с Демократична България. Не може да твърдиш, че си десен, а да предлагаш леви ограничения. Въвеждането на нискоемисионни зони би трябвало да стане след референдум, в случай че столичани решат, а не да се прави на инат и напук. “, обобщава ръководителят на Патриоти за София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР