ВМРО е готова да изкупим махнатия от македонците паметник на

...
ВМРО е готова да изкупим махнатия от македонците паметник на
Коментари Харесай

Каракачанов: Скоро в Скопие може да има и улица Сталинова

Вътрешна македонска революционна организация е подготвена да изкупим махнатия от македонците монумент на Борис Сарафов, с цел да не бъде претопен, заяви водачът на организацията и боен министър Красимир Каракачанов.

Меdiapool разгласява цялостния текст на позицията му без редакторска интервенция:

" Кметът на Скопие Шилегов се похвали тези дни със промяната на имената на няколко улици в града. Казано в резюме: в Скопие още веднъж ще има улица на името на Ленин и други сходни. Разбира се, това надали е изненада. Съвременният скопски хайлайф е създание в духа на ленинизма, а още повече – на сталинизма. Така че скоро в Скопие може да има и улица " Сталинова ". Както е тръгнало, това време май не е надалеч. Ако не е пристигнало.

Интересно е за какво обаче се сменя името на улица " Борис Сарафов “. Тази улица няма да носи името на революционера, който дружно с Анастас Лозанчев и Даме Груев беше в щаба на Илинденското въстание. Е, за Борис Сарафов нямаше подозрения, че е българин. Както и за останалите в това въстание. Дали пък тъкмо това не е провокирало смяната в името?

Този мъж е боен началник на Илинденско-Преображенското въстание в Битолски революционен окръг. Единствената му „ виновност “ за тези в Скопие явно е, че е българин и че е офицер от българската войска. Нека им припомня също по този начин, че дружно с Гоце Делчев, Борис Сарафов е ученик на българското военно учебно заведение в София. С какъв критерий мерите? Единият обявявате за македонец, а неговия другар Борис Сарафов изхвърляте демонстративно от историята си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР