ВМРО-ДПНЕ няма да подкрепи договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество,

...
ВМРО-ДПНЕ няма да подкрепи договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество,
Коментари Харесай

Проблем с историческия договор между Скопие и София

ВМРО-ДПНЕ няма да поддържа контракта за другарство, добросъседство и съдействие, който подписаха българският и македонският министър председател Бойко Борисов и Зоран Заев.

Опозицията, чийто водач е Никола Груевски, няма да даде поддръжката си - това е споделил самият Груевски на Борисов, с който се е видял. Борисов имаше редица срещи с водачите на Македония, а по-рано денем съобщи, че се надява Груевски да подпише документа. Вчера Европейска комисия и държавни глави приветстваха документа. Предстои депутатите и от двете страни да го ратифицират, заяви vesti.bg.

По отношение на Договора за добросъседство, другарство и съдействие, Груевски акцентира, че ВМРО-ДПМНЕ има по въпроса кардинални, дългогодишни и аргументирани позиции, чиято съществена концепция е да се реализира контракт, който няма да остави възприятието за победител и надвит, и който ще осъществя концепцията за същинско и равноправно другарство и съдействие сред двете страни и нации.

Той уведомил Борисов, че според мнението на Централния комитет на партията ВМРО-ДПМНЕ няма да даде поддръжка за контракта, който подписа "марионетното държавно управление на Зоран Заев ", и за който ВМРО-ДПМНЕ имаше градивни и основни забележки и оферти за неговото възстановяване, се показва в изказването.

От партията показват, че двамата са подчертали общата ангажираност за поощряване на добросъседските връзки в сферите от общ интерес, както и интеграцията на Република Македония в Европейския съюз и НАТО.

Груевски е изтъкнал, че ВМРО-ДПМНЕ е за задълбочаване на другарството сред Република Македония и Република България, икономическото развиване и възстановяване на съдействието сред македонския и българския народ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР