ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи вписването на българите в Конституцията, докато

...
ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи вписването на българите в Конституцията, докато
Коментари Харесай

Мицкоски иска гаранции, че България няма да поиска нищо повече от Скопие

ВМРО-ДПМНЕ няма да поддържа вписването на българите в Конституцията, до момента в който не получи гаранция, посредством резолюция на българския парламент, че с това завършват всички претенции на България към Република Северна Македония, сподели в изявление за македонската телевизия СИТЕЛ ръководителят на опозиционната партия Християн Мицкоски, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него има три разновидността за развиване на разногласието с България - повдигане на ветото и старт на договаряния, преди началото на договарянията на Република Северна Македония с Европейски Съюз, повдигане на ветото и пренасяне на противоречивите въпроси в преговорната рамка, или ветото от страна на България да остане. " Кое е общото сред тези три разновидността? Няма да почнат договарянията. ВМРО-ДПМНЕ може да поддържа българите да бъдат включени в Конституцията единствено при изискване че получим гаранции, гласувани от българския парламент, че с включването на българите в Конституцията на Република Северна Македония приключват всички отворени въпроси сред двете страни. И от този миг нататък, до влизането ни в Европейски Съюз, България в никакъв случай няма да (поставя нови претенции към) Република Северна Македония. Резолюция на българския парламент. Докато не получим такива гаранции, ВМРО-ДПМНЕ освен няма да поддържа, само че и интензивно ще се опълчи на този развой във всички институции ", сподели Мицкоски.

Лидерът на опозиционната партия разяснява и отхвърли на премиера Ковачевски да се срещне с него, с цел да обсъдят дата за предварителни избори, и посочи, че в границите на утрешния ден Изпълнителния комитет на партията ще разиска стъпките, които ще подхващат след 10 май (датата, до която ще чака отговор от Ковачевски). Той съобщи, че ще бъде разисквана дейна обсада институционална обсада и дейна обсада на македонския парламент " като се изключи тези закони, които значат по-високи заплати за жителите ", само че не посредством овакантяване на Народното събрание, а посредством свръхактивност. „ Помолих за обществена поддръжка – партийна и безпартийна. От това, което чуваме от жителите, имам усещането, че тази поддръжка пораства експоненциално от ден дневно ", сподели ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР