ВМРО-ДПМНЕ е за влизане на Република Северна Македония в ЕС,

...
ВМРО-ДПМНЕ е за влизане на Република Северна Македония в ЕС,
Коментари Харесай

Мицкоски не е съгласен да приемат промени в конституцията за влизане в ЕС

ВМРО-ДПМНЕ е за влизане на Република Северна Македония в Европейски Съюз, само че не приема тезата, че в случай че е " за " Европейски Съюз, би трябвало да поддържа промени в конституцията. Това съобщи ръководителят на опозиционната партия Християн Мицкоски в изявление за ТВ 24, предава Българска телеграфна агенция.

Според Мицкоски, в случай че през 2022 година позицията на ВМРО-ДПМНЕ е била чута, преговорната рамка с Европейски Съюз не би била такава и след така наречен френско предложение (преговорната рамка, гласувана по време на председателството на Франция) страната би получила друго, друго предложение, „ тъй като френското предложение е разследване на българското „ не " - публично и политическо, на португалското и немското предложение ".

Мицкоски, който изрази увереност, че ВМРО-ДПМНЕ ще завоюва идните в страната парламентарни избори и ще сформира държавно управление, сподели, че е квалифициран незабавно след изборите да води диалози с публична София.

„ И в случай че някой в действителност желае Северна Македония да тръгне по този път.... Видяхте, че на последния Европейски съвет се използваше новото предписание - политиката „ на празния стол ". Показани бяха същински европейски полезности, по какъв начин страни, в които има съветски войски, може да стартират договаряния (с ЕС), а Северна Македония, която от две десетилетия непрестанно е омаловажавана и унижавана, и до ден сегашен е в чакалнята ", изясни позицията си Мицкоски.

Според него няма по какъв начин Европейски Съюз да не поддържа държавно управление на ВМРО-ДПМНЕ, когато опозиционната партия завоюва изборите на 8 май.

„ Европейски Съюз поддържа институции. Така действат. Ние може да не сме съгласни с избрани политики, може да сме по-твърди за някои от тях и доста по-меки за други. Може би по националните тематики ще бъдем доста по-подготвени и аргументирани, спрямо това държавно управление (на Ковачевски), само че може би ще бъдем по-либерални в икономическите политики. Или ще бъдем позиционирани по различен метод във връзка с просветителните политики. Във фиктивен аспект няма политик в Европейски Съюз, който ще оспори държавно управление, определено от народа. Институциите са тези, които получават или губят поддръжка ", уточни Мицкоски в отговор на въпрос, обвързван с изказванията на представителите на европейски страни, които по време на визитите си в Скопие са безапелационни, че нова преговорна рамка за Северна Македония е мъчно постижима и измененията в конституцията, вписани в преговорната рамка на Северна Македония, би трябвало да бъдат гласувани, с цел да стартира и отварянето на преговорните глави.

С измененията в конституцията, в главния закон на страната би трябвало да бъдат вписани българите, а съгласно предлагането на държавното управление и още шест общности в страната.

Парламентарните избори в Северна Македония ще бъдат създадени на 8 май тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР