ВМРО – Българско национално движение ще закрие предизборната си кампания

...
ВМРО – Българско национално движение ще закрие предизборната си кампания
Коментари Харесай

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-стария текст, изписан на кирилица

ВМРО – Българско национално придвижване ще закрие предизборната си акция за изключителните парламентарни избори – 2022 година на Крепчанския скален манастир от 13.00 ч. на 30 септември (петък).

„ Мястото е определено неслучайно. В Крепчанския манастир са открити надписи, който датират от началото на Х век и са признати от учените за най-ранните записи на кирилица по нашите земи, от времето на Цар Симеон Велики. За нас от Вътрешна македонска революционна организация е значимо да помним и пазим историята и да съхраняваме българщината. Особено в тези тежки и размирни за цялото човечество времена. Нека не забравяме, че точно родовата памет и завета на дедите ни са ни съхранили като народ повече от 1300 години!

Това е  и повода да изберем точно Крепчанския скален манастир за закриването на предизборната си акция. Нас не ни вълнуват евтините политически шоу-програми, които ни бяха сервирани по предизборните студиа. Това е преходно политическо шоу, което комфортно обслужва персоналните, корпоративните или непознати геополитически ползи, които „ мощните на деня “ политици пазят.

За нас е значимо да знаем кои сме, от къде сме и какво културно-историческо завещание сме дали на Европа и света. Този монумент е  едно от потвържденията, че точно с помощта на политиката на Св. Цар Борис – Михаил и приемането на учениците на Светите братя Кирил и Методий тук, в България, е основана кирилицата. Средновековна България основава и дава на света кирилицата и с това способства за запазването на славянската книжовност в нейния прототип – българската писменост.  А надписите в манастира са единствено едно от доказателствата за това цивилизационно постижение.

Нека напомним също по този начин, че точно Вътрешна македонска революционна организация през 2019 година се пребори да се върне историческата истина и най-българският празник – 24 май оттогава се преименува на „ Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност “.

България над всичко!

* Крепчанският скален манастир се намира на към 2 километра югозападно от село Крепча на път към прилежащото село Голямо Градище. Манастирът е в скалите над шосето от дясната страна в посока Голямо Градище. В региона има обозначително табло и дребна отбивка за паркинг от лявата страна на пътя. Самото село Крепча се намира на към 19 километра северно от град Попово “, се споделя с известието.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР