ВМРО – Българско национално движение изпрати днес сигнал до главния

...
ВМРО – Българско национално движение изпрати днес сигнал до главния
Коментари Харесай

ВМРО сезира главния прокурор за гавра с химна на Република България

ВМРО – Българско национално придвижване изпрати през днешния ден сигнал до основния прокурор Борислав Сарафов във връзка публикуван клип, в който лицето Бирджан Хайрединов извършва кавър версия на формалния химн на Република България с чалга-ритмика и ориенталски инструментал.

Това е подигравка с народен знак, какъвто е българският химн. Затова от Вътрешна македонска революционна организация желаят незабавна инспекция, " изпълнителят " да бъде оголен и персонализиран и по отношение на него бъде прибавен член 108, алинея 2 от Наказателния кодекс: " Който по какъвто и да е метод опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с санкция до три хиляди лв. ".

В сигнала, подписан от съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, изрично се упорства за грубото поругаване на българския химн да бъде приложено най-тежкото планувано в закона наказване.

Текст на сигнала:

До:
Господин Борислав Сарафов –
Главен прокурор на Република България
Сигнал

От: Александър Маиров Сиди, в качеството си на съпредседател на Политическа партия " Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване ",
адрес: гр. София, ул. Пиротска 5

Уважаеми господин Главен прокурор,
Обръщам се към Вас по отношение на публикуван видеоматериал в средствата за всеобщо осведомление, в който лицето Бирджан Хайрединов извършва кавър версия на формалния химн на Република България с чалга-ритмика и ориенталски инструментал.
С това свое действие лицето Бирджан Хайрединов е извършил незаконния състав на чл.  108, алинея 2, прочие 3 от Наказателния кодекс, който гласи следното, а точно: " Който по какъвто и да е метод опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с санкция до три хиляди лв. ".
Деянието на горепосочения деятел следва да се квалифицира като извънредно жестоко поругаване на български държавен знак, какъвто е националният химн, и следва да бъде повдигнато обвиняване за най-тежкото планувано в закона наказване.
Уважаеми господин основен прокурор,
1.    След запознаване с обстоятелствата и събитията към описаното нагоре действие апелирам да се сезирате и да извършите следствени дейности за откриване и персонализиране на лицето Бирджан Хайрединов;

2.    На съображение член 208, т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс апелирам да вземете сегашния сигнал като нужен легален мотив като извършите инспекция за осъществено закононарушение по член 108, алинея 2, прочие 3 от Наказателен кодекс за поругаване на формален държавен знак, а точно химна на Република България.

                    
гр. София                    С почитание:          ________________
02.10.2023 година                             /Александър Сиди/
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР