ВМПРО-ДПМНЕ няма да подкрепи отваряне на конституцията, докато не получи

...
ВМПРО-ДПМНЕ няма да подкрепи отваряне на конституцията, докато не получи
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: РС Македония няма да отваря конституцията без гаранции от България

ВМПРО-ДПМНЕ няма да поддържа отваряне на конституцията, до момента в който не получи ясни гаранции от България, че няма да има спомагателни условия по-късно и всички отворени въпроси не бъдат затворени. Това съобщи ръководителят на партията Христиан Мицкоски.

„ Винаги съм оптимист, само че в тази ситуация с България някак наподобява нещата отиват към безнадеждна обстановка. Когато споделям безнадеждна обстановка, имам поради на първо място неналичието на тактика от държавното управление и управляващите тук, които водят тези договаряния. Това, което е значимо за македонския народ да знае е, че каквото и да се случи през юни на Европейския съвет, когато се взема решение дали България ще отстрани ветото, даже и най-голямото изменничество, квалифицирано от това държавно управление, няма да кулминира при започване на договаряния. А за какво? Защото в тази преговорна рамка ще има условия, в случай че държавното управление в София реши да се откаже от ветото. И едно от тези условия е отварянето на конституцията “, сподели ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски.

Мицкоски напомни, че за отваряне на конституцията са нужни 2/3 от депутатите.

„ Бях напълно явен и ще повторя позицията на ВМРО-ДПМНЕ, че няма отваряне на конституцията, до момента в който не получим ясна гаранция от българския парламент, че по този метод ще се затворят всички отворени въпроси сред Македония и България. И че до момента в който Македония не стане част от Европейски Съюз, няма да имаме повече спомагателни претенции от източната ни съседка. Само при тези условия можем да приказваме ", акцентира Мицкоски.

Той добави, че в случай че този документ не е на масата и не е гласуван от българския парламент, ВМРО-ДПМНЕ в никакъв случай няма да поддържа отварянето на Конституцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР