Вместо в прогрес - Националаната система за физическо възпитание и

...
Вместо в прогрес - Националаната система за физическо възпитание и
Коментари Харесай

БСП И ГЕРБ се изпокараха в парламента - този път за състоянието на спорта у нас

Вместо в напредък - Националаната система за физическо образование и спорт е в рецесия. Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев в декларация от името на група.

" Изминаха следващите 4 години от началото на реформирането на Националната система за физическо образование и спорт, само че за жалост вместо напредък, през днешния ден сме принудени да признаем, че системата е в извънредно дълбока, ресурсна, функционална и представителна рецесия. България е единствената страна в Европа, която направи политически, а не професионални промени в спортната си сисистема които от водач я трансфораха в новобранец на интернационалното и олимпийско спортно равнище. Очевидна е нуждата от незабавни и решителни промени ", съобщи още Ченчев.

От името на ГЕРБ отговори депутата Станислав Иванов. Той напомни на залата каква и какъв брой е издигнатата спортна инфраструктура по време на трите държавни управления на Бойко Борисов. 

Той акцентира най-много на подхванатите законови промени през последните 4 години, с които работата на спортните клубове и спортните федерации, е доста улеснена. Освен това, сподели Иванов, през тази година, спортните клубове ще получат в допълнение 6,5 млн. лева от държавния бюджет.

Станислав Иванов заяви и финансовите измерения на отпуснатите през предходната година средства за спорт, ремонт и създаване на физкултурни салони.

" Ще си разреша следния откъс: " Благодаря ви, че инвестирате в спорта и младите. Европа и светът следят напредъка на България в последните години ". Това е откъс на шефа на МОК Томас Бах по време на срещата му с премиера Бойко Борисов ", приключи Станислав Иванов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР