Вместо управление на страната чрез работещи институции и администрация, ставаме

...
Вместо управление на страната чрез работещи институции и администрация, ставаме
Коментари Харесай

ДПС: Страната се управлява като клуб по самодейност

Вместо ръководство на страната посредством работещи институции и администрация, ставаме очевидци на действия, присъщи за клуб по самоинициатива. Така страна не се ръководи.

Това заяви председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание в декларация от името на групата за новия политически сезон.

Карадайъ уточни, че към края на предходната пленарна сесия е неговата политическа мощ е отчела липса на управническа стратегия, а малко по-късно са се сдобили с такава, наречена Програма за ръководство на държавното управление.

„ Какво ни показа всъщност тази стратегия – липса на ясна визия за бъдещо развиване, набор от по-скоро пожелателни заявления и ограничения, които освен не подсигуряват постигането на набелязани положителни цели, а разкриват неспособността на ръководещите да реализират стопански напредък, обществена отговорност и европейско качество на живот “, сподели водачът на Движение за права и свободи.

По думите му липсва нормалност в ръководството. Той уточни, че това е искрено насмешка с цялата нация и Европа. Според него обединението губи позиция и опитите за повдигане на рейтинга наподобяват смешни. „ На прага на Председателството България няма право да се отдалечава от европейските полезности “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи. Карадайъ уточни, че сполучливото решение на значимите въпроси изискват ръководството на страната да стъпи на обща ценностна база с евроатлантическа ориентировка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР