Вместо с оставката на Янев, парламентът започна с 30 минути

...
Вместо с оставката на Янев, парламентът започна с 30 минути
Коментари Харесай

Драгомир Заков ще е новият министър на отбраната

Вместо с оставката на Янев, Народното събрание стартира с 30 минути отмора

Драгомир Заков ще е новият министър на защитата. Това удостовери пред публицисти министър председателят Кирил Петков.

Както "24 часа " писа, Заков е бил определен за поста в последния миг. Довчера за него се спрягаше проф. Тодор Тагарев, министър на защитата в служебния кабинет на Марин Райков.

"Късно нощес Заков се съгласи. Надяваме да може да пристигна през днешния ден. Той през днешния ден лети от Брюксел, тази заран ", сподели малко Петков преди началото на изключителното парламентарно съвещание през днешния ден. Остана без отговор въпросът: "Защо в последния миг бе заменено предлагането на проф. Тодор Тагарев за боен министър? "

Драгомир Заков е посланикът ни в НАТО. Той е кариерен посланик с 20-годишен стаж на разнообразни длъжности в дипломатическата работа, измежду които задачи на Организация на обединените нации в Женева. Целият му професионален път е обвързван с въпросите на интернационалната сигурност. Работил е дълги години и по тематики, свързани с контрола на въоръженията и има експертиза по филантропични и бежански въпроси.

Завършил е Френската гимназия в София и е магистър по стопанска система със компетентност Международни стопански връзки. Специализирал е в Центъра по въпроси на сигурността в Гаармиш - Партенкирхен, в Колежа по защита и сигурност към Европейски Съюз и в Женевския център за политика и сигурност.

30 минути отмора даде пък шефът на Народното събрание Никола Минчев минути след старта на днешното изключително съвещание на Народното събрание. Днес депутатите би трябвало да гласоподават оставката на министъра на защитата Стефан Янев.

Минути, откакто стартира съвещанието, почивката изиска шефът на депутатите от Политическа партия Андрей Гюров. Той настоя тя да е 30 минути "с оглед на консултациите, които текат в парламентарните групи ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР