Вместо ротация се разглобявайте, за да гарантираме, че има бъдеще

...
Вместо ротация се разглобявайте, за да гарантираме, че има бъдеще
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Вместо ротация се разглобявайте, за да гарантираме, че има бъдеще за България

„ Вместо ротация се разглобявайте, с цел да подсигуряваме, че има бъдеще и за България и за българския народ. “ Това сподели от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя изиска чуване на ръководителя на парламентарната външна комисия Бойко Борисов. Повод за гнева й се оказаха информациите, че България ще одобри бежанци, върнати ни от Австрия. Освен него от опозицията искаше да чуе и премиера Николай Денков и външния министър Мария Габриел.

„ Отказът да подкрепите чуване на министрите и ръководителя на външната комисия, мълчанието във връзка връщането на мигранти единствено ускорява страховете на хората и чувството, че тук има нещо гнило “, ядоса се тя откакто настояването й за чуване по този начин и не бе подложено на гласоподаване от председателстващата съвещанието Росица Кирова от ГЕРБ.

Кирова изясни, че не може да изиска чуване на народен представител.

„ Когато сглобката разгласи, че е подписано съглашението в Австрия, скри от българското общество, че Съветът на Европейски Съюз е приел спомагателен протокол. Ние от Българска социалистическа партия го извадихме и показахме. Тогава сглобката ни упрекна в неистина, операция и всяване на страхове “,каза Нинова.

Според нея в документа написа, че се задължаваме да приемем безграничен брой афганистанци и сирийци.

„ Оказа ли се истина това, което говорихме тогава? Да, ще дойдат бежанци в България. Питаме на коя друга страна от Шенген е поставяно такова изискване за осъществяване на Дъблинския правилник? На никоя. Коя друга страна ползва де факто Дъблинския правилник. Никоя. Ето първото ви изменничество “, уточни тя.

Според Нинова ръководещото болшинство е признало, че България е втора употреба страна в Европейски Съюз “.

Тя не регистрира и изключително огромен прогрес с въздушния Шенген – бил единствено 3% Шенген и не взема решение казуса с опашките по сухопътните граници.

Българска социалистическа партия пита кой от българска страна е подписал въпросното съглашение.

Нинова посочи, че комисията по външната политика се е събирала едвам 5 пъти и се е занимавала с чуване на посланици.

„ 8 месеца Борисов е ръководител и са извършени единствено 5 съвещания, макар че съгласно Правилника за активността на Народно събрание всеки месец би трябвало да има най-малко едно съвещание. И не са се занимавали с Шенген, еврозоната, а са изслушали 6 души, които отпътуват посланици “. “

 

„ Това ли ви е външната политика, господин Борисов? Това ли ви е евроатлантическото болшинство? Нито едно съвещание по Шенген, за еврозоната, за Плана за възобновяване и резистентност. Защо не ги извика тия министри да ги питаш – и Габриел или Денков, премиера? Кой ви упълномощи да договаряте такова съглашение? “, попита Нинова.

Соцлидерката счита, че разногласието за външен министър не е по политика, а „ кой ще рапортува против другия пред чужденците “.

„ Дали Ники ще пътува или Габриел ще пътува. Дали ще се чува гласът на Политическа партия или на ГЕРБ, само че никога гласа на България – това ви е външната политика “, гневна бе тя.

Нинова се ядоса, че (не) коалциията към този момент месец занимава България с това кой какъв пост ще заеме. „ Успокойте се, споделиха ви го една част от съдружните сътрудници – за всеки има място под слънцето. Вместо ротация се разглобявайте, с цел да подсигуряваме, че има бъдеще и за България и за българския народ “, прикани Нинова.

Източник: 24 часа

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР