Вместо околовръстен път на Кърджали има идея за изграждане на

...
Вместо околовръстен път на Кърджали има идея за изграждане на
Коментари Харесай

Никола Минчев: Обсъжда се изграждането на магистрала Русе - Маказа

Вместо околовръстен път на Кърджали има концепция за създаване на автомагистралата от Русе до Граничен контролно-пропусквателен пункт “Маказа "

Вместо старания за построяването на околовръстен път на Кърджали, който да облекчи трафика от и за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “ през родопския град, такива да бъдат ориентирани за построяването на магистралаРусе – Граничен контролно-пропусквателен пункт “Маказа “ са обсъждали на среща заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев и районният министър арх. Иван Шишков. Това сподели пред публицисти в Кърджали Минчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той бе в града за втора приемна с жители, а тематиката разяснява във връзка поетия от него ангажимент да ревизира до каква степен са стигнали процедурите във връзка с плана за обходен път на Кърджали.

„ Това, което сподели министърът, бе, че той има фокус и предпочитание да задейства повсеместен план по построяването на магистралаРусе – Маказа, което значи да се свържат трите съществени автомагистрали - Хемус, Тракия и Марица и това ще отпуши действително трафика “, сподели Минчев и добави, че концепцията при осъществяване на подобен план е градежът да стартира от област Кърджали. По думите му уверението на районния министър е, че документите към новата автомагистрала ще бъде задвижена през март тази година. Преди това, обаче, от локалната конструкция на " Продължаваме Промяната " ще предизвикват среща при започване на февруари, на която ще съберат регионален шеф, кмет, министъра на районното развиване и районния шефа на АПИ, и на която тематика още веднъж ще бъде разрешаването на казуса с трафика през Кърджали. На нея ще бъде дискутиран и различен план, доста по-евтин, който да облекчи първоначално пътникопотока до създаване на самата автомагистрала в сектора ѝ на територията на област Кърджали. Става въпрос за надлез или подлез на кръговото на автогарата в родопския град, както и на кръстовището в кв. „ Веселчане “.

„ Тази среща е доста належаща, тъй като без съответни и точни ограничения от страна на локалната власт, на националната и изпълнителна власт, доста мъчно могат да се случат нещата. Това е едно решение, което може да се случи за към осем месеца, интервал, за който околовръстен път не може да се случи “, разяснява от своя страна регионалният координатор на " Продължаваме Промяната " Георги Чепишев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР