Еврокомисарят по разширяването на ЕС удари по масата и какво иска от София и Скопие до края на годината

...
Вместо на пресконференцията след срещата си със Зоран Заев в
Коментари Харесай

Вместо на пресконференцията след срещата си със Зоран Заев в сряда, но и различните послания, идващи от Брюксел относно членството на Западните Балкани в ЕС, еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели предпочете да даде изявление за присъединяването на Република Северна Македония и разширяването на ЕС в четвъртък онлайн, от конференция на гражданското общество, съобщава скопският телевизионен канал „Телма“.

„Вчера бях в Скопие, една седмица по-рано бях в София и се опитахме да придвижим нещата, да се придвижим напред възможно най-бързо. Ние искаме да има движение по този въпрос още тази година.

Много е важно сега Европа да изпълни обещанията си по своя най-важен геостратегически избор, а това е цялостната интеграция на Западните Балкани в ЕС“, заяви Вархели.

След като вчера на почти тайно посещение в Скопие успя да избегне журналистите, Вархели днес без натиск от техните въпроси за информация, идваща от Брюксел, че ЕС вече не може да гарантира членството на региона в Съюза, изрази надежда, че следващата седмица на срещата на върха на ЕС-Западни Балкани европейските лидери ще изпратят много ясно послание за европейското бъдеще и интеграцията на региона.

По отношение на информацията за региона, идваща по неофициални канали от Брюксел, че подкрепата за разширяването няма да бъде спомената в декларацията от срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Словения, премиерът Заев заяви, че разширяването не е под въпрос.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР