Вместо коледна украса, лекарите от АГ отделението на УМБАЛ "Софиямед"

...
Вместо коледна украса, лекарите от АГ отделението на УМБАЛ "Софиямед"
Коментари Харесай

Как пет бебета се родиха по време на извънредното положение

Вместо коледна декорация, лекарите от АГ отделението на УМБАЛ "Софиямед " окичиха елхата с ехографски фотоси на бебета, родени в лечебното заведение. Лекарите правят оценка какъв брой е значима появяването на нов живот в условия на коронавирусна пандемия. Очакват и бейбибум в края на годината.

Кристина Русева е една от майките, родила по време на изключителното състояние.

„ Притеснявах се много, до момента в който бях бременна. Пропуснах няколко прегледа поради ковид. Тогава не се знаеше по какъв начин би повлияло едно такова заболяване на бебето”, описа тя пред Нова телевизия.

Малко след налагането на изключително състояние в едно от отделенията на "Софиямед " е регистриран случай на COVID-19. Цялата болница е сложена под карантина, а началникът на АГ отделението доктор Валери Нецов си спомня, че жандармерия е охранявала лечебното заведение. В продължение на 6 дни никой не е можел да напуща. А в тази изключителна обстановка в отделението е имало 5 бременни в очакване на своето раждане.

"Бяхме четирима лекари. Имахме 5 бременни дами, които трябваше да родят по някакъв метод. Пазеше ни жандармерия. Нашите близки ни носеха храна през оградата”, описа още доктор Нецов.

Той и екипът му се оправят и израждат живи и здрави бебетата в условия на изключително състояние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР