Вместо картофи: на Митница Русе задържаха 71 570 евро, скрити

...
Вместо картофи: на Митница Русе задържаха 71 570 евро, скрити
Коментари Харесай

Вместо картофи: на Митница Русе задържаха 71 570 евро, скрити под чували

Вместо картофи: на Митница Русе задържаха 71 570 евро, скрити под чували. Митнически инспектори на Търговско дружество Митница Русе задържаха 71 570 евро, скрити под чували с картофи за посев.

На Министерство на правосъдието Оряхово митническите чиновници селектират за инспекция товарен автомобил

ръководен от турски жител по маршрут от Нидерландия за Ирак. Според показаните от лидера документи, камионът е бил претрупан с картофи за посев.

Инспекторите правят физическа инспекция, при която в средата на товарния отсек, под чувал с картофи, откриват бял плик, съдържащ банкноти на обща стойност 71 570 евро, оповестиха от Агенция “Митници ”.

Валутата е арестувана, по случая е стартирано следствие.

 

SafeNews напомня, че Митническите чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равноценност над 320 000 лв. при три обособени инспекции на товарен автомобил и два рейса с пасажери в рамките единствено на 24 часа.
При първия случай на 29.11.2023 година, към 13:55 часа, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на трасе за изходящи товарни коли идва празна товарна комбинация с турска регистрация на път от Нидерландия за Турция. В зоната за митнически надзор лидерът, турски жител с букви Е.Е., е декларирал, че няма нищо за обявление. В хода на  извършената митническа инспекция инспекторите откриват в шкаф с хранителни артикули на водача тенджера, цялостна с еврови банкноти в разнообразни купюри от 5 до 50 евро. Установени са недекларирани общо 45 000 евро. Валутата е арестувана и е формирано  досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград.
Също на 29.11.2023 година, към 23:00 часа, на изходящо трасе от страната идва на пункта рейс с пасажери по маршрут от Румъния за Турция.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР